Прощаваме се с Ваня Костова

  • 11 май 2021 14:15

  • 11979
  • 2
©

Точно в 14:00 ч. в столичния храм „Свети Седмочисленици“ близки, колеги, приятели и почитатели се простиха с певицата Ваня Костова, предаде репортер на Novini.bg.

Тя почина на 6-ти май на 64-годишна възраст.

Синът на Ваня Костова с разтърсващи думи във Фейсбук

„С нея сме преживели най-хубавите и най-тъжните мигове. Мъчно ми е, че след като си отиде се сетиха какви страхотни песни има, какъв страхотен глас има. Това в България е някаква традиция“, заяви певицата Росица Кирилова за Ваня Костова.

„Чувствителен, емоционален, раним човек. При нея няма отбиване на номер. Тя се раздава не само за публиката, но и за приятелите. Събирала ни е много пъти. Малко ми е трудно. Много я обичам и много ще ми липсва“, каза през сълзи Кирилова.

„Бог да е с нея“, заяви Богдана Карадочева за Ваня Костова.

 

„Отиде си един прекрасен човек, една прекрасна певица. На всички ни е мъчно, защото беше нелепо и неочаквано. Ваня беше страхотен човек, страхотен глас, със страхотно усещане за музика. Съжалявам, че си отиде. Бог да я прости“, заяви композиторът Стефан Диомов.

Президентът Петър Стоянов коментира, че Ваня Костова е била всеотдаен човек и никога не е отказала да се включи в благотворителна кауза.

Ваня Костова е родена на 18 април 1957 г. в Димитровград. Завършва Българската държавна консерватория в класа на Георги Кордов. През 1981 г. изпява първата си песен като професионална певица заедно с „Тоника СВ” - „Приятели”, по музика на Стефан Диомов и текст на Георги Белев. Тази песен впоследствие печели конкурса „Мелодия на годината”.

В нейна памет на 1 август в Бургас ще има голям концерт, на който ще се пеят нейните песни.

Сн. Булфото

Мая Йорданова
11979 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.11 | 18:15

2
Росица пък все не я дооцениха, комунистическа възпитаница, изпяла няколко детски песни. Като си толкова кадърна що не вземеш да се разходиш по белия свят и да направиш кариера някъде другаде. Седи тя в България и само се оплаква как били недооценени. Седи си в къщи и си вика ей тая Дженифър Лопез колко милиони прави, виж как я ценят или пък леле Шер в какво имение живее, ама там ги ценят.
ТВОЙ ФЕН

2021.05.11 | 16:44

1
Спи спокоен сън мила Ваня. Бог да те прости, ако има за какво. Трудно ще свикна че те няма.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини