Безконтактно плащане на билети стартира в столичния градски транспорт

  • 11 май 2021 09:11

  • 643
  • 1
Безконтактно плащане на билети стартира в столичния градски транспорт
© Булфото

От днес в градския транспорт на София трябва да действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Димитър  Дилчев.

Той обясни още, че предстои на 17 май в Общинския съвет да бъде внесено предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време.

„На сайта на Центъра за градска мобилност създавате вашия профил със снимка, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска мобилност само ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с необходимия превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация.

Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък. Отново ще повторя. Нека да се разгледат конкретно предложенията. Могат да дойдат и други идеи от съветниците. Знаете, че има много активни сред тях.

Експерти предлагат подобряване на информацията за пътниците в мотрисите "Сименс" на БДЖ

Тази електронна система ще бъде изплатена през 2028 година и по договор струва 83 милиона лева“, каза Димитър Дилчев от Центъра за градска мобилност.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в София, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв.

Novini.bg
643 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.05.11 | 10:01

1
Мрете, обирджии, 1.60 за една спирка да си ги носи Фъндъкова на гробовете на децата, гад мангалска.

Добави коментар

Водещи новини