Гледай на живо

Евро 2020: Англия - Шотландия 0:0

Спасител за издирването на Каролев: Първо видяхме каската, на 100 м и самия пострадал

11 май 2021 08:01

Спасител за издирването на Каролев: Първо видяхме каската, на 100 м и самия пострадал
© Булфото, архив
3116 0

Стойчо Баненски разказа за спасителната акция на Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински, който претърпя тежък инцидент в Пирин. С часове спасителите са търсили икономиста. Първо намерили каската му, после и самия Каролев. Носен е на ръце, за да бъде доведен до спешния медицински екип и да му се окаже специализирана помощ.

"Намирането е следствие на добра организация и екипна работа. Разпитахме всички, които знаехме, че в този ден са били в планината. Преди това бяха обходени други два маршрута", обясни пред бТВ Баненски.

"По всичко личеше, че има черепно-мозъчни или гръбначни травми. Решихме да го пренесем с вакуум носилка", каза още той.

Баненски потвърди, че теренът е бил труден. Спасителите са разпитвали първо всички, за които се е знаело, че същия ден са в планината, дали са виждали Каролев. По-късно се ориентират къде да го търсят и по видеото, което споделя във фейсбук. В него Каролев казва къде ще се спуска. 

Владимир Каролев вече е в "Пирогов", все още има опасност за живота му

Климатологът проф. Георги Рачев пожела бързо възстановяване на Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински. Според него икономиста си е ударил главата и има травма, подобна на Михаел Шумахер, който преди години претърпя инцидент във Френските Алпи.

"Това, което го е спасило, е фактът, че е било топло. Тези политравми означават, че е имало падане и това падане е продължило доста дълго време. По всяко време в планината трябва да се внимава", каза Рачев. 

"При падането той не е могъл да задейства бибитката и да сигнализира къде е", предположи още климатолът.

Novini.bg
3116 0

Свързани новини

Водещи новини