Транспортират Владимир Каролев в "Пирогов", състоянието му е лошо

  • 10 май 2021 11:58

  • 12286
  • 0
Транспортират Владимир Каролев в "Пирогов", състоянието му е лошо
© Фейсбук - Владимир Каролев

Транспортират икономиста Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински с линейка в столичната болница "Пирогов".

В Разлог пристигна реанимационен екип със специално оборудвана линейка. На място дойдоха и здравният министър в оставка Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" Асен Балтов.

От разложката болница изнесоха данни за травмите на Владимир Каролев

По думите на Ангелов, травмите на Каролев са тежки и има сериозен риск за живота му. Той е с черепно-мозъчна травма, гръдна травма, както и фрактура на глезена. Към момента е в медикаментозна кома.

"Такъв тип травма може да бъде лекувана в специализирана клиника", разкри здравният министър в оставка. 

"Лекарите в Разлог са направили всичко, което е трябвало да бъде направено на първо време. Оттук нататък се изисква специализирано лечение. Ще бъде приет в Неврохирургична реанимация в „Пирогов“, обясни проф.Балтов.

По думите му е много рано е да се прогнозира как ще се развие черепно-мозъчната травма.

Той бе в Спешния център в болницата в града, където веднага е бил прегледан. Сформирана е бързо комисия от специалисти, която да прецени какво е състоянието му и какво да бъде лечението му. 

Припомняме, че финансистът изчезна след спускане под връх Тодорка. В издирването му се включи целият наличен състав на Планинската спасителна служба в Банско, а издирвателната акция продължи 12 часа.

В неделя около обяд Каролев предава на живо във "Фейсбук" от Пирин, а към 14 ч. приятели го търсят по телефона, но той е изключен. Четири часа по-късно подават сигнал. Спасителите тръгват към зона, за която знаят, че няма обхват. След полунощ, на късмет заради мястото, го откриват. 

Радина Лазарова
12286 0

Свързани новини

Водещи новини