Опашки и хаос на ГКПП "Кулата"

  • 10 май 2021 07:56

  • 1349
  • 1
Опашки и хаос на ГКПП "Кулата"
© getty images

Опашки и хаос на ГКПП "Кулата"в деня, в който хиляди българи се върнаха от южната ни съседка след великденските празници. Часове наред трябваше да чакат тези, които нямат ваксини или пък е изтекъл 72-часовия срок на PCR теста им.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

Още в ранните следобедни часове се разбра, че прибирането от Гърция няма да бъде безпроблемно. И ако хората с поставена ваксина и неизтекъл PCR тест минаваха сравнително бързо границата, то за останалите чакането се оказа непредвидено дълго. Причината - хората без ваксини и тестове трябва да се редят на опашка, за да оставят адресите си за карантина в България.

„Много бавно стават нещата. Това е безумие”, коментира един от чакащите.

За да бъдат добавени в регистрите на РЗИ, хората чакаха около два часа. Забавянето до голяма степен се оказа заради липсата на достатъчно служители от здравната инспекция на границата.

COVID-19: 241 новозаразени у нас, 207 са излекуваните

Изискването за ваксина или отрицателен тест изненада голяма част от пътуващите. На опашката възникваха различни казуси.

„Не е ясно какво става с хората, които имат клетъчен имунитет и антитела. Аз например имам такъв, но трябва да съм под карантина”, каза друг пътуващ.

Въпреки опитите ни не успяхме да открием представители на здравните ни власти, които да коментират проблема на границата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1349 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
народен глас

2021.05.10 | 09:36

1
да са се ваксинирали техен проблем

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини