Разкриха подробности за състоянието и акцията по спасяването на Владимир Каролев

  • 10 май 2021 07:16

  • 8986
  • 0
Разкриха подробности за състоянието и акцията по спасяването на Владимир Каролев
© Фейсбук - Владимир Каролев

Екипи на планинската спасителна служба откриха Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински, който вчера изчезна близо до връх Тодорка в Пирин.

В момента той е в хирургичното отделение в Разлог с политравми и в тежко състояние. 

Откриха Каролев в Пирин, състоянието му е много тежко

Методи Баневски, дежурен в планинската спасителна служба – Банско, обясни, че Каролев е бил на ски по Тодорин връх и към 12 ч. е тръгнал по улеите.

„Нещо е станало там, защото към 2 ч. са го потърсили негови приятели и телефонът му не е имал покритие. Започнахме издирване цяла нощ, момчетата се разделиха на групи. Двама човека от една от групите го намериха – това са директорът на парка и заместник –кметът на Банско“, обясни спасителят пред БТВ.

По думите му Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински е намерен в 00.40, в безпомощно състояние и е предаден на Спешна помощ на линейката на хижа Вихрен.

„Теренът, в който е намерен е със стръмни улеи и камъни, явно се е подхлъзнал и е паднал“, посочи още планинският спасител.  

В акцията по издирването му са участвали 8 човека. Тя е продължила почти 12 часа през нощта и е била много тежка, в много труден район.

Планината в момента е много опасна, отбеляза Методи Баневски.

Радина Лазарова
8986 0

Свързани новини

Водещи новини