Владимир Каролев изчезна в Пирин, тече спасителна акция

  • 09 май 2021 22:37

  • 30293
  • 0
Владимир Каролев изчезна в Пирин, тече спасителна акция
© Facebook

Икономистът Владимир КаролевВладимир КаролевВладимир Асенов Каролев е български икономист и финансист. Бивш общински е изчезнал в Пирин и в момента спасители го издирват около хижа Вихрен, съобщава Блиц.

Стартирала е акция по издирването му, като спасителите са тръгнали от хижата, за да го търсят. В операцията се използва и дрон, за да се намери местоположението му или да се забележи някакво движение.

Без резултат приключи акцията по издирване на изчезнали сноубордист

Сигналът е подаден около 16:00 часа днес следобед. Няма връзка с телефона му.

Икономистът е бил сам в планината, за да кара сноуборд. 

Каролев е запален планинар, като дори и днес е имал включване на живо от връх Тодорка, на което се вижда, че говори с други планинари.

"Честит ден на Европа българи. И поне днес не се карайте кой еврофил и кой русофил. Преди всичко сме българи! Поздрави от връх Тодорка. Рано пиле, рано пее", пише Каролев.

Вчера пък Каролев е "атакувал" друг връх, от който също се е пуснал на живо.

"Изкачване от река Бъндерица покрай пещерата Хана, по Джамджиевия ръб до Долния казан и след това покрай заслона до Горния казан по билото до връх Кутело. 2908 м денивелация. Трети по височина на България и четвърти на Балканите. Следва спускане от Кутело със сплитборда до хижа Бъндерица. Ще го снимам с гопро и ще го постна утре. Хубава вечер приятели!", пише той в коментар към включването си.

Мая Йорданова
30293 0

Свързани новини

Водещи новини