Отбелязваме Деня на Европа

  • 09 май 2021 09:58

  • 395
  • 14
© Булфото/архив

Днес е Денят на Европа. Той е посветен на мира и единството и в него си припомняме идеята на френския външен министър Робер Шуман от 1950 година - за създаване на нова форма на политическо сътрудничество в Европа.

Държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , присъстваха на церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция.

Преди церемонията президентът прие почетния караул на Националната гвардейска част.

По-рано през деня, държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Румен Радев: Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко

Днес отбелязваме две важни събития, променили завинаги съдбата на Европа и света. Излишно е да ги съпоставяме и да спорим кое от тях е по-значимо. Историята на европейското обединение ни учи, че то е постижение на прозорливите, които го изковаха върху все още димящите погреби на континента. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес взе участие в честванията по случай Деня на Европа и отбелязването  на 76 години от края на Втората световна война в Европа.

На Паметника на Незнайния воин в София президентът подчерта, че не трябва в никакъв случай да забравяме зверствата на нацизма и че наш дълг е да помним саможертвата на онези, които изправиха достойно глави в защита на човечеството.

Държавният глава Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , поднесоха цветя на Паметника на незнайния воин и отдадоха почит на всички загинали българи по време на Втората световна война. „България има голям принос в борбата срещу нацизма - около дванадесет хиляди души по фронтовете на Втората световна война. Нека най-вече да отдадем почит на все още останалите живи наши ветерани, които и в момента продължават да ни показват какво означава себеотдаденост, жертвоготовност и патриотизъм“, заяви президентът.

Novini.bg
395 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
XXX

2021.05.26 | 18:26

14
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.09 | 15:47

13
Радев е най-разрушителната фигура (със главна буква - Фигурант) в следосвобожденската ни История, която освен кариера платена от българския данъкоплатец, няма никакво друго постижение в житейския си път - разбито семейство, разруха на военновъздушните сили, а сега - всяко негово действие и бездействия е само в интерес на Кремъл.

2021.05.09 | 15:46

12
Уж гласувах за летец, а то излезе, че съм гласувала за комунистически миризлив подлец. Гласувах за уж десните от Дай България, а насреща ти се прегръщат, Рада Дълбоката и бившата на СС Момата, Ел. Йончева. Сега как да гласувам за Пинокио и Гнома, като зад тях надничат Черепа, Чалмата, Импекса и Костинбродската корвета. Затова ще гласувам за синята идея и нейния носител СДС, защото съм десен човек и обичам България...

2021.05.09 | 15:46

11
“принципният и доблестен” пишман президент е бъркал в държавни офиси под полата на негова служителка и подчинена.Същата той назначава на втори договор за оказаните сексуални услуги.Кукловодите му ги принудиха да се бракуват ,за да му наложат измамната визия за изборите,че е честен човек,глава на семейство и натовски генерал.Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!

2021.05.09 | 15:46

10
Бeше унизително да чуем кaк държавният глава нe оспори намерението да се крият документи и обеща да изпрати "Митко" на помощ.Мишката Радев цър цър ...е в капана,който му е щракнал опашката и сега му остава само да църка от болка. ..цър цър Много хора свалиха доверието си от президента, когато чуха телефонния му разговор с ген. Стойков.

2021.05.09 | 15:45

9
Кауня и Европа хохохо
Феникс

2021.05.09 | 10:48

7
Днес е деня на СВЕТОВНИЯ ТЕРОРИЗЪМ КОМУНИЗЪМ И ЦИОНИЗЪМ . Днес е деня на погрома над България и Европа .... СРАМ И ПОЗОР

2021.05.09 | 15:18

8
Правилно ,подкрепям

2021.05.09 | 10:45

6
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Просто човек

2021.05.09 | 10:38

3
Отбелязваме деня на Победата!

2021.05.09 | 10:45

5
И на нашето близо 45 години съветски робство
Умномислещ

2021.05.09 | 10:43

4
Четири години 20000000 червена сволач,не може да победи 6000000 от вермахта,които освен всичко друго се бият и с целия останал свят.Баси гордостта.Аз нямаше да си показвам главата от срам.

Добави коментар

Водещи новини