Водещите новини! Парламент, ден последен – обсъждат пенсиите и руската ваксина

07 май 2021 12:59

Водещите новини! Парламент, ден последен – обсъждат пенсиите и руската ваксина
© Булфото/Novini.bg
1471 2

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 7 май ***

 

С ето тази новина започна последният работен ден за тази седмица, а и – както се очертава – последният работен за новия Парламент, който светкавично се превърна в „стар“:

За 45-ия парламент се очертава това да бъде последният работен ден, защото заявката на президента е да разпусне Народното събрание на 11 май.

Депутатите трябва да гласуват дали да бъде съставена комисия относно действия, свързани с незаконни строежи на територитята на парк "Росенец". Предложението е на "Демократична България".

И още - народните представители ще решават дали пенсионерите да получават по 50 лева към пенсиите си до края на годината. 

Ще се гласува на първо четене и проектът на решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Последен ден на депутатите: Обсъждат пенсиите и руската ваксина

***

Политиците ни показаха, че не са достатъчно мъдри - ще имаме нови избори, а същата ситуация ще се повтори и след тях“.

↓↓↓↓↓↓↓

Алгафари за 45-ото НС: Бих го нарекъл цирк, но не искам да обиждам цирковото изкуство

***

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" предложи юриста Камелия Нейкова за председател на Централната избирателна комисия. Това стана, след като ГЕРБ оттегли кандидатурата на Красимир Ципов.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Бивш зам.-министър на отбраната поема ЦИК: Ето коя е Камелия Нейкова

***

И един интересен обзор на най-кратко съществувалото НС…

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Какво свърши парламентът за краткия си живот?

***

Нито една от новите партии не покриха очакванията на избирателите си - да съставят правителство. Това заяви пред БТВ политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

„Промененият бързо Изборен кодекс ще бъде повод за много нападки. Оправдано беше да се даде на Конституционния съд", каза още тя.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Политически психолог: Това, което се случва в парламента е анархия

***

Листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори на "Има такъв народ" ще се редят наново, не се знае дали Станислав Трифонов ще е в тях. Това каза пред журналисти в парламента зам.-председателят на ПГ "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

"Има такъв народ" пренареждат листите, Слави Трифонов е под въпрос

***

Не можем да си позволим да отидем в следващия парламент с нагласата да не се излъчи управление, заяви Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България"/ДБ/ в коментар за работата на 45-ия парламент като цяло.

Той увери, че ДБ ще работи в диалог с избирателите, за да се очертае перспектива за реално управление на промяната, което това Народно събрание не е свършило.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Христо Иванов: Не можем да отидем в следващото НС с нагласата да не се излъчи управление

***

В България са пристигнали 36 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя "Модерна", съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

В България пристигнаха 36 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на производителя "Модерна"

***
 

Novini.bg
1471 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.05.07 | 14:50

2
Като гледам как всички партии ИТН ....ИСМВ.....ДеБъ.... БСП то ....и президента Радев са на заплата от своя господар Божков скоро държавата ни ще се казва ЧЕРЕПЛАНДИЯ
Абе

2021.05.07 | 13:50

1
Сега като Мая остане безработна, пак ли ще се върне на околовръсното? За един приятел тираджия питам :)

Добави коментар

Водещи новини