Улесняват трафика по АМ "Тракия", вижте как!

  • 04 май 2021 07:09

  • 2298
  • 8
Улесняват трафика по АМ "Тракия", вижте как!
© Булфото, архив

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно  в платното за Бургас. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

        Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Очаква се засилен трафик по АМ „Тракия“ в последния от поредицата почивни дни

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик.

По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

​В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Novini.bg
2298 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
баба Гицка

2021.05.04 | 12:08

6
ТаА мЪгистралЪ таки на вълнИ изглеждЪ? Да не е тестова отсечка?
Сори

2021.05.09 | 18:15

8
Отсечката Чирпан е прамена по мремето на Снанишем, недей да лъжеш хората, помияр Плотестърски

2021.05.04 | 12:37

7
Не, бабо, така ги правят на Тиквоча фирмите. Нема пари за хубава, че много иска да му отсипват.
До долния (умник)тъпанарски

2021.05.04 | 10:09

5
Интересно другите какви пътища ще направят? Та дрънкаш глупости тъпанар ски!
Джордж Оруел

2021.05.04 | 08:14

2
В други новини, дажбата шоколад се увеличава от 30 грама на 20. Гейберастка "реалност".
Питали радио ереван

2021.05.04 | 09:31

4
Кога гейбераст не лъже? Радиото казало, когато му е запушена устата да не издава звуци и са му вързани ръцете, да не може да блъска клавишите.

2021.05.04 | 08:24

3
Лайнар долен!!!!!
надали

2021.05.04 | 07:51

1
"Улесняват"

Добави коментар

Водещи новини