Държавният архив в Разград представя втората си дигитална изложба "Да надникнем в миналото"

03 май 2021 14:27

 Държавният архив в Разград представя втората си дигитална изложба "Да надникнем в миналото"
© Булфото (архив)
422 0

Държавният архив в Разград ще представи изложбата под наслов "Да надникнем в миналото", съобщиха от институцията в града.

Експозицията ще бъде достъпна от 5 май. Тя е втората от поредицата дигитални изложби, посветени на 70-та годишнина от създаването на българските държавни архиви. Ежемесечно до октомври ще бъде представено по едно десетилетие от работата на архивите. По-новите, като разградският, ще направят по шест поста на страниците си, а останалите - по седем.

Виртуална изложба с детски рисунки ни учи как да се грижим за Земята

Във втората част на виртуалната изложба на Държавния архив в Разград ще бъдат показани част от снимковия материал, постъпил в институцията в периода 1974 - 1983 година.

Снимките не само фиксират моменти в миналото, те са важен документ, представящи както исторически събития, така и ежедневието на хората, посочват от архива.

Експозицията ще бъде споделена освен на интернет страницата на разградския архив, и на административната интернет страница и профила в Инстаграм на Държавна агенция "Архиви".

Първата част от колекцията "Държавен архив - Разград на 10/20/30/40/50/...години" бе наречена "Началото". В изложбата бяха представени най-интересните постъпления в архива за периода от 1963 до 1973 година.

422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини