Очаква се засилен трафик по пътищата

  • 30 април 2021 07:30

  • 596
  • 4
Очаква се засилен трафик по пътищата
© bulphoto (архив)

Засилен трафик се очаква днес по пътищата на страната заради началото на празничните дни както и засилено полицейско присъствие.

Още вчера от вчера от МВР предупредиха, че ще следят за нарушения по всички пътни артерии в страната.

Засилен трафик в последния работен ден пред Великден

Особено ще се следи за превишена скорост и употреба на алкохол. Полицията ще следи и спазване на мерките в храмовете по време на празниците.

Единственото ограничение на автомагистрала заради ремонт е в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.

Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

За улеснение на пътуващите към едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора, за предстоящите църковни празници Великден и Гергьовден, когато местността се посещава от много поклонници и туристи, се спират взривните и ремонтните дейности по път III-861 Югово – Лъки. Те ще бъдат преустановени на 1 май, 2 май и 6 май. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват стриктно поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 30 км/ч.

Мая Йорданова
596 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:56

4
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
зов за помощ!

2021.04.30 | 09:01

1
моял да не се връщате, селяндури!!!!!!!!!

2021.04.30 | 10:05

3
Селяндурите са предимно в градовете бе тъпак,ти си жив пример.

2021.04.30 | 09:58

2
А дано, ама надали.

Добави коментар

Водещи новини