Екатерина Захариева: Огромна армия от жени-герои ни помага да се справим с пандемията

28 април 2021 15:54

Екатерина Захариева: Огромна армия от жени-герои ни помага да се справим с пандемията
© МВнР
315 2

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва във виртуална кръгла маса, посветена на последиците от COVID-19 за жените и момичетата. Домакини на събитието бяха министрите на външните работи на Австралия - Марис Пейн и на Испания - Аранча Гонсалес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24120

Пандемията от COVID-19 допринесе за задълбочаването на разделителните линии в света и за увеличаване на насилието, изтъкна министър Захариева. Тя обърна внимание на необходимостта институциите да полагат повече грижи за жертвите на насилие и на трафик на хора, които в настоящите условия изпитват затруднения да потърсят подкрепа.

“В България близо половината от ръководните длъжности се заемат от жени. Има огромна армия от жени-герои, работещи като служители в здравеопазването и социалните служби. Най-възрастната българска медицинска сестра е на 82 години. Тя все още работи на първа линия. Д-р Дарин Осман е 27-годишна бежанка от Сирия. Завършила медицина, тя стана доброволец в Covid отделението на болница в Бургас”, заяви Екатерина Захариева, подчертавайки важната роля на жените в обществения и икономическия живот.

Вицепремиерът призова за промяна на начина на мислене, която да позволи на жените да участват пълноценно в управлението и във всички сфери на обществено-икономическия живот.

Екатерина Захариева изрази готовността на България да работи в сътрудничество с международната общност в процеса по изграждането на свят, освободен от насилие.

В срещата участваха още външните министри на Андора, Белгия, Естония, Гвинея-Бисау, Кения, Либия, Лихтенщайн и Норвегия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24120

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
315 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:58

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
уж

2021.04.28 | 16:23

1
уж искат да сме равни, а все ни делят и искат превилегии.

Добави коментар

Водещи новини