Как изглежда професионалният депутат

20 април 2021 10:07

Как изглежда професионалният депутат
© булфото, pixabay
2885 0

Новата песен е, че видите ли този парламент изобилства с непрофесионалисти.
Момент! Как изглежда професионалния депутат? И още по-момент! Депутат професия ли е?

Нека си спомним колко позор изтече от парламента в последните години. То не бяха лъжи, увъртания, смяна на позиции, смяна на твърди позиции, смяна на парламентарни групи, подмяна на абсолютно всичко. И всичко това, разбира се, професионално поднесено.
    Професионално ли е едни и същи муцуни да търкат банките и в ляво и в дясно, че и в средата в различните парламенти? 

Професионално ли е да си сменяш убежденията си? 
    
Убеден съм, че не ни трябват професионални политици. Трябват ни честни хора. Хора със съвест. Хора със срам. 
    Това че си бил партиен тулуп двадесет години и си майстор в увъртанията, хватките и парламентарните врътки не те прави желан. Прави те професионален манипулатор и нагаждач без срам. Това, че професионално ваканцуваш, професионално владееш дуплики на трипликите, които дори не са и реплики, професионално крепиш кворума още повече. Също така профи ли си, когато гласуваш с над двадесет и пет карти, когато си изтеглил късата клечка и трябва да си дежурен да кибичиш в парламента за да гласуваш.
    
Това че познаваш лично и по име двадесетина мисирки 

от политическия сектор на разни медии, с които преди това съвсем професионално си се разбрал какво точно ще те питат също ли е професионално. Може да е професионално и повтарянето на опорни текстове до състояние на травматичен ларингит. Или пък професионално е да си ходиш със служебната лимузина до вилата от четвъртък до вторник (дълъг уикенд) за да поплуваш в басейна, дето си го направил с остатъка от една поръчка с едни хора.


    
Толкова за професионалистите.
    
Не мислете, че непрофесионалистите ще се сринат в очите на хората защото ще попадат в професионални капани. А такива ще има. Ще бъдат разтакавани процесуално и ще бъдат ловени като мухи в с разни безсмислени параграфи. Уви не! Защото хората, тези обикновените, които по време на избори наричате гласоподаватели, а в останалото време – дебили, искат да усетят честност и справедливост. Но не да ги видят написани на олющените плакати от последните избори, а наистина. Да ги почувстват.
     По тези причини хич, ама хич не ме интересува че в парламента има непрофесионалисти. Защото единственото нещо, което ме интересува е непрофесионалистите да бъдат честни, със съвест и със срам.
    На този етап това е достатъчно.

Емил Йотовски
Емил Йотовски
2885 0

Водещи новини