Община Ловеч издирва вандали - обърнали кошчета и контейнери за отпадъци

  • 19 април 2021 16:46

  • 626
  • 0
Община Ловеч издирва вандали - обърнали кошчета и контейнери за отпадъци
© Община Ловеч

Община Ловеч чрез отдел „Контрол и сигурност” издирва извършителите на серия вандалски прояви през последните дни. За целта се преглеждат видеозаписи от местата, където неизвестни засега извършители са нарушили реда.

В нощта срещу 19 април те са обърнали кошчета и контейнери за отпадъци в Ловеч на ул. „Осъмска“, като са замърсили пространството по тротоара. Преди дни пък бяха счупени три броя изпъкнали пътни огледала на различни кръстовища и опасни пътни участъци – на ул. „Димитър Пъшков“, както и на кръстовища в кв. „Гозница“ и в село Сливек. По този случай е изпратено и писмо до ОД на МВР в Ловеч за съдействие.

Общината определя тези постъпки като грубо, вандалско незачитане на направеното за опазване на чистотата, реда и пътната безопасност.

Община Ловеч и друг път е използвала видеозаписи, за да стигне до извършителите. Когато това са непълнолетни лица, те се предават на Детска педагогическа стая, където се работи за превенцията на престъпността и противообществените прояви. Пълнолетните лица се глобяват по чл. 15 на Наредба № 1 за нарушения от този вид.

Вандали са унищожили и повредили контейнери, автобусни спирки, пейки, кошчета и осветителни тела в Шумен

Припомняме, че през 2019 г. трима хулигани получиха глоби и порицание, след като в нощта срещу 2 април в пияно състояние обърнаха кошчетата за боклук в центъра на града. Тяхната самоличност бързо бе разкрита.

„Няма да се откажем да се борим с подобни вандалски постъпки. Разпоредила съм да се пренасочат някои камери към проблемните участъци, ще порицаваме и ще глобяваме за подобни постъпки“, сподели кметът Корнелия Маринова, цитирана от пресцентъра на общината.

Novini.bg
626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини