Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Полша 1:0

Социално слаби и самотно живеещи от разградското село Островче ще получат козунаци и яйца за Великден

19 април 2021 15:18

Социално слаби и самотно живеещи от разградското село Островче ще получат козунаци и яйца за Великден
© Pixabay
214 0

Самотно живеещи, възрастни и социално слаби жители на разградското село Островче ще получат козунаци, яйца и хранителни продукти за Великден. Те ще бъдат закупени със средства, осигурени от дарители, съобщи секретарят на читалището в селото Хриска Гамишева.

Доброто дело е по инициатива на читалищното настоятелство, дружеството на БЧК и кметския наместник в селото. Организаторите се надяват хората от селото да станат съпричастни и дарят според възможностите си средства, за да подпомогнат благотворителната кауза. Те са убедени, че на призива за един светъл и щастлив Великден ще откликнат също представители на фирми и арендатори от Разград.

Слаб интерес на чужденците към морските ни курорти за Великден

Дарителската кампания ще продължи до 23 април. Със събраните средства ще бъдат закупени козунаци и продукти, а яйцата ще бъдат сварени и боядисани, за да бъдат раздадени на хората в затруднено положение преди празника.

Великден е ден, в който възкръсва надеждата и вярата, че доброто се възражда и винаги тържествува. Вярваме, че инициативата ни за благотворителност ще получи подкрепа, защото даряването носи щастие, каза Хриска Гамишева. Тя добави, че за всички дарители организаторите ще подготвят символични великденски подаръци.
 

Novini.bg
214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини