Инсталираха соларната пейка във Видин

  • 19 април 2021 14:51

  • 1965
  • 0
Инсталираха соларната пейка във Видин
© Pixabay

Крайдунавският град Видин вече се нарежда сред българските градове, които имат соларни пейки. Заводът за гипсфазерни плоскости във Видин, проведе кампания за събиране на стара хартия, съобщават от дружеството. Парите от кампанията са дарени на Сдружение "Усмихни се с нас", които се заеха с изработката и инсталиране на първата соларна пейка в центъра на града.

Пред най-светлите -Великденски празници слънчевата пейка е вече факт. Тя се намира на видинския площад "Ташкюприя", до скулптурата на Жена с дете в скута. Освен удобно място за почивка до автобусна спирка, пейката дава възможност за зареждане и на мобилни устройства, като генерира енергия чрез специални слънчеви колектори.

Кнауф България е първата фирма, която се включи в зелената кауза на СМЕ.БГ. Като предприятие, което разработва природни находища, тя по традиция има специално отношение към околната среда и опазването на природните ресурси. Произвежданите от фирмата гипсфазерни плоскости се състоят от гипс, рециклирани хартиени отпадъци и вода. Събраната от кампанията стара хартия ще се използва като суровина в заводa във Видин.
 

Novini.bg
1965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини