Протест пред бургаския съд заради пияни и дрогирани шофьори

  • 19 април 2021 14:20

  • 440
  • 1
Протест пред бургаския съд заради пияни и дрогирани шофьори
© Булфото

Днес пред Съдебната палата на протест се събраха бургазлии за да протестират и да настояват за бързи и строги присъди на дрогирани и пияни шофьори.

Според организатора на протеста Пламен Янев, липсата на ефективни присъди води до това голяма част от обществото да продължава да извършва нарушения с идеята, че така или иначе ще им се размине.

Майката на загиналият 27 годишен млад мъж Георги Костадинов призовава за по-бързо правосъдие и завишаване на наказанията за пияни и дрогирани шофьори.

„Изминаха две години от смъртта на детето ми, а убиецът му е на свобода. На първа инстанция го осъдиха на 4 години, а сега от 6 месеца чакаме насрочване на делото в Апелативния съд, но по-болното е, че не му е взета книжката. Той продължава да кара, а ние чакаме възмездие за детето си“, каза през сълзи покрусената майка Датата на протеста не е избрана случайно – днес се навършва 1 година от смъртта на журналиста Милен Цветков, чийто автомобил бе пометен от дрогиран шофьор. Участниците в протеста положиха и цветя пред входа на Съдебната палата в Бургас.

Novini.bg
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
съд ли???!!!

2021.04.19 | 14:38

1
ама то и съд ли има в БГ!??!

Добави коментар

Водещи новини