Водещите новини! Нова Студена война и нов COVID?

13 април 2021 18:46

Водещите новини! Нова Студена война и нов COVID?
© Pixabay/ Колаж: Novini.bg
4521 5

*** Водещите вечерни новини на 13 април ***

 

Две нови версии на ужасни стари неща са на път или може би вече са сред нас…

Докато думите „война“ и „конфликт“ все по-често се разменят на най-високо равнище, светът се изправя пред все нови и нови, все по-устойчиви  щамове на коронавируса. 

Според директора на националната служба за сигурност и разузнаване на северноамериканската държава Дейвид Виньо през миналата година активността на чуждите шпионски служби в страната е достигнала нивата от периода 1947 – 1991 г.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Канада: Върнахме се в Студената война

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба призова днес НАТО да помогне на неговата страна, за да се избегне война с Русия, съобщи БТА. Кулеба отправи този призив на съвместна пресконференция с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг преди днешното извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Украйна призова НАТО за помощ

В Канада си чешат езиците, това каза официалният  представител на китайското външно министерство Чжао Лицзян, предаде ТАСС.

По думите на служителя на дипломатическата централа на Пекин изказването на шефа на службата за национална сигурност и разузнаване на северноамериканската държава Дейвид Виньо, че свързани с азиатската страна хакери са извършвали нападения срещу стратегически обекти на Канада, са били несъстоятелни.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Китай: В Канада си чешат езиците

***

САЩ ще разположат допълнителни 500 войници в Германия, съобщи американският министър на отбраната Лойд Остин на посещение в Берлин, бележейки обрат в плановете на бившия президент Доналд Тръмп за изтегляне на около 12 000 американски войници от тази страна, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"Спряхме плановете" за изтегляне на войски, каза Остин на пресконференция с германската си колега Анегрет Крамп-Каренбауер.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

САЩ ще разположат още 500 войници в Германия

***

Вариантът на новия коронавирус, открит първо в Бразилия и известен като P.1, е устойчив към три от четирите терапии с антитела, одобрени в САЩ, съобщи Ройтерс, като цитира резултати от лабораторни изследвания.

Учени са направили експерименти, при които вариантът Р.1 бил изложен на взаимодействие с различни моноклонални антитела, включително и на четирите, използвани в САЩ за лечение на пациенти с COVID-19 - индевимаб и касиривимаб на "Редженерон фармасютикалс" и бамланивимаб и етесевимаб на "Ели Лили енд Ко". Само имдевимаб е показал въздействие, посочи БТА.

Неутрализиращите свойства на останалите три били "подчертано или напълно ликвидирани", се посочва в преминал независима оценка доклад, публикуван в електроннната библиотека bioRxiv и приет за публикация в сп. "Сел хост енд майкроб".

Изследователите проверили и въздействието на кръвна плазма от преболедували COVID-19 и на кръвни проби от ваксинирани срещу Ковид-19 с препаратите на "Пфайзер"/"Бионтех" и на "Модерна" върху Р.1. В сравнение с ефекта им върху оригиналната версия на коронавируса, плазмата и кръвта с антитела от ваксините са по-слабо ефективни при неутрализиране на Р.1.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Бразилският щам на COVID е устойчив към повечето терапии с антитела

***

Полицията извършва проверки на погребалните агенции в Пловдив. Проверките се извършват съвместно с други институции - Инспекцията по труда, Регионалната здравна инспекция, "Икономическа полиция" и "Охранителна полиция". Това съобщи директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. Предупредена е и Районна прокуратура.

По думите на Рогачев проверките са в редовен режим и не са свързани с конкрено престъпление. Все пак се очаква изявление на полиция и прокуратура на по-късен етап.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Полиция и прокуратура погнаха погребалните агенции в Пловдив

***

Десислава Радева е приета в болница с аневризъм.

Съпругата на президента е имала силно главоболие още от петък вечерта, но явно не е обърнала сериозно внимание на този тривиален симптом.

Подробности ТУК↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Десислава Радева с аневризма в болница

***

България все още има работа по плана за възстановяване, преди да го представи в Брюксел.

Това заяви пред БНР заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис. Той посочи, че въвеждането на еврото е напълно реалистично през 2024 година, но страната ни трябва да има стабилни финанси и да е изпълнила всички поети ангажименти.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Зам.-шефът на ЕК: България може да въведе еврото през 2024 г.

***

Novini.bg
4521 5

Коментари 5

Добави коментар
Я па Я

2021.04.14 | 10:40

104790
НОВИНИ.БГ ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ НА КАКВО ТАБЛО ЗА ОБЯВИ НА ПОРНОГРАФИЯ СТЕ СТАНАЛИ ,ПОЧИСТЕТЕ СЕ!
възмутените

2021.04.13 | 21:50

103803
Трябва да си върнем златодобивната промишленност за да не бъде България най бедната държава. Освен това трябва да се развива бизнес със скъпи продукти, както и самолетостроенето. Трябва да се развие бизнеса със засаждането на лилави минзухари, от който се прави най скъпата подправка шефран, която килограм струва 19 000 долара. Това може всеки да го засади стига да има няколко декара место. Хубавото е че България вече е сред лидърите в автомобилостроенето.
разочорование

2021.04.13 | 21:34

103788
Дори да въведеме Еврото, българите ще живеят лошо ако заплатите им не се приравнят като Европейските.

Добави коментар

Водещи новини