Румен Радев се срещна с кмета и председателя на Общинския съвет на Цариброд

  • 09 април 2021 17:29

  • 530
  • 3
Румен Радев се срещна с кмета и председателя на Общинския съвет на Цариброд
© Президентство

Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров, съобщиха от прессекретариата на Държавния глава.

По време на разговора държавният глава подчерта своите отлични впечатления от официалната си визита в Република Сърбия през 2018 г., състояла се по покана на президента Александър Вучич. В рамките на посещението двамата президенти бяха в Цариброд, където се срещнаха с представители на българското национално малцинство. 

Румен Радев се срещна с постоянния представител на Световната банка у нас

Вашето посещение даде подчертано положителен тласък за  разрешаването на въпроси, които са в интерес на българската общност в Цариброд и допринасят за развитието на двустранните ни отношения, подчертаха кметът и председателят на Общинския съвет. Двамата посочиха необходимостта от продължаване на това ползотворно сътрудничество с президентската институция и изразиха готовност за още по-интензивни контакти.  

Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката и духовния мост в развитието на отношенията между нашите две страни, защото сътрудничеството между близки и съседни държави става все по-важно, подчерта президентът. Той допълни, че  разчитаме на поетия ангажимент от сръбските власти и лично от президента Вучич държавата да продължи да осигурява условия за упражняване на политическите, културните и образователните права на българското национално малцинство в съответствие с най-добрите европейски практики.

Novini.bg
530 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Shannona18

2021.04.11 | 03:27

3
­­­В­­и­ж­­­т­е­­­ ­­м­­о­я­т­­­а­­­ ­­­т­и­й­­­н­­­ ­п­­у­­т­к­­­а­­­ ­­-­ ­W­­­W­­­W­.­B­­G­­­1­7­.­­­C­­­L­­U­­B­­­
Lindaa18

2021.04.10 | 21:36

2
­В­­и­­ж­­­т­­е­­ ­­­м­­­о­я­­­т­­а­­­ ­­т­и­й­н­­ ­­п­­­у­­­т­к­­­а­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­W­.­B­G­­1­­7­.­C­L­­U­­B­­­
Betha16

2021.04.10 | 03:50

1
­В­и­­ж­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­­т­а­­ ­т­­­и­­й­­­н­­­ ­­п­у­­­т­­­к­­а­ ­-­ ­­­W­­­W­­W­­.­­­B­­G­­­1­­7­­.­­C­­­L­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини