Вътрешният министър опроверга измислиците на Божков за "нулева престъпност"

30 март 2021 11:23

Вътрешният министър опроверга измислиците на Божков за "нулева престъпност"
© Булфото (архив)
3953 42

Министърът на вътрешните работи Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в даде интервю пред агенция Блиц, в което коментира свършената работа на оглавяваното от него ведомство, както и подозрителното уверение на бившия хазартен бос Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от, че ако спечели парламентарните избори, битовата престъпност в България ще изчезне окончателно.

- Министър Терзийски, в свое интервю за блога на Цанов, обвиняемият бизнесмен Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от заяви, че ако той спечели изборите, битова престъпност ще бъде сведена до нула. Вашият коментар?

- Няма държава в света, в която да има нулева престъпност. Дори и в страните от най-високо ниво няма населено място, където да не са регистрирани престъпления. Напоследък в държави от най-високо ниво се наблюдава тенденция за увеличаване на престъпността. За разлика от твърденията на хора, които въобще не познават и не разбират работата на МВР и конкретно работата на полицията, бих казал, че през последните 4 години при нас е налице трайна тенденция за намаляване на битовата престъпност и то в показатели, в които никой не може да твърди, че от страна на МВР има укриването на престъпления. Такива са убийствата, грабежите, кражбите на автомобили и телефонните измами.

- Как ще коментирате твърденията на Божков, че ако спечели изборите извършителите на престъпления ще бъдат разкривани и залавяни още на десетата минута?

- Това са несъстоятелни твърдения и изказвания с цел да грабне вниманието на публиката.

- Какво се случва с разследванията срещу Божков и възможно ли е той по-скоро да бъде екстрадиран в България, за да се изправи пред правосъдието?

- С колегите от прокуратурата сме предприели всички действия и това, което е необходимо, е направено. Лицата от тази категория заподозрени и извършители на престъпления са обявени за издирване както на местно и регионално ниво, така и чрез Интерпол и Европол, там където ние сме членове на тези организации.

- Правителството и прокуратурата поставиха като основен приоритет битката срещу битовата престъпност. Какво показват данните на МВР в тази посока?

- Наистина това е един от основните приоритети в МВР с взаимодействието на прокуратурата и съответните териториални и областни дирекции. Създадохме добра организация, при която бързо да се установяват извършителите на всяко едно противоправно деяние независимо от неговото естество. Реагираме при всеки един сигнал и наистина през последните години наблюдаваме тенденция за спад на престъпленията и повишаване на разкриваемостта им. Като пример мога да дам тенденцията за намаляване на убийствата през последните няколко години. Това се дължи на резултатната работа на полицейските служители и прокурорите, така че да достигнем до едно уникално число. За миналата година са извършени 66 убийства, от които не е разкрито само едно.

Спецпрокуратурата с последни данни за раследването срещу Божков

- Кое убийство продължава да не е разкрито?

- Имаше убийство на мъж в София. Колегите продължават да работят. Имаме набелязани мероприятия и смело мога да кажа, че работим по всички версии и сме на правилните следи.

- Във войната по пътищата, обаче умират повече хора. Колко са жертвите от катастрофи от началото на годината?

- За нас е изключително важна безопасността на движението по пътищата. През 2020 година приключихме с 463 смъртни случая. Тази цифра е била по-малка само през 1961 година, когато загиналите са 450. Войната, която се води в криминалната обстановка, това са убийствата, които са 66. Съпоставете ги с 463 загинали в катастрофи. Войната по пътищата е много сериозна и трябва да водим ежедневно битка срещу нея. За нас беше важно да запазим тенденцията за намаляване на тежките пътно транспортни произшествия и броя загинали в тях.  Спокойно мога да кажа, че данните за първите 3 месеца на 2021 г. показват, че това може да бъде постигнато и пътищата трябва да се превърнат в безопасно място. С колегите от Пътна полиция увеличихме и санкционната дейност. Малко под 2 милиона нарушения са установени от водачи на МПС-та през 2020 г.

- Да, но това означава, че почти всеки правоспособен водач извършва нарушения по време на движение. Кои са най-фрапиращите нарушения?

- Г-н Крачунов, всеки от нас управлява автомобил и не е невъзможно да се извърши нарушение. Важното е нарушенията да не доведат до пътно-транспортно произшествие. Това, че за м.г. сме установили почти 2 милиона нарушения говори, че активно работим.  Другото важно, което мога да отбележа е, че през последните години разширяваме правомощията на служителите извън Пътна полиция да работят върху прилагането на Закона за движение по пътищата. Например това са районните инспектори от териториална полиция и инспекторите от патрулно постова дейност. По този начин се санкционират и маловажните нарушения, което води до дисциплиниране на водачите. Така показваме нулева толерантност към нарушенията, така че да не се превърнат в престъпления.

Novini.bg
3953 42

Свързани новини

Коментари 42

Добави коментар
XXX

2021.05.13 | 17:02

42
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ
Пешева

2021.04.18 | 00:57

41
Много хора се отказахме от ГЕРБ заради мутрата диктатор. Всеки чевек който има съвест и достойнство може да направи същото. Необичам комунистите и затова гласувах досега за Борисов и ГЕРБ. Но той постоянно доказва че е по вреден и от комунистите за България.
Петър Захариев

2021.04.18 | 00:50

40
Много политици са свързани с тези мутри. Доказателство за това е че: не поставят условие на Сърбия за членството и в ЕС ако не ни върнат Цветан Василев. Защото много хора на високо ниво във властта са свързани с него. Доколкото за Божков десетилетие си затваряха очите защото са корумпирани. Освен това имат голям опит в купуването на гласове, особено с Костинбродската афера.
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.30 | 11:54

2
Търсеният с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ престъпник говори за борба с престъпноста! Това са нагли мисли на един самозабравил се капо ди тути капи! Свърши вашто време , гнусни прости бесеп.едерасти с право да убивате, изналсивате и крадете! Божкуфф скоро ще го лапа на батките в пазарджишкия!

2021.03.30 | 17:38

39
типичен гейбераски лъ‎жл‎ив по‎ми‎яр. гепат го, че лъготи и той почне с пеня на уста да обяснява как са виновни тия, дето са го хванали, че лъже.
до червения боклук под мене

2021.03.30 | 14:55

37
Обобщавай на партийното събрание мама ти да На майка ти в русофилистичната минджа, бесепе.дераст прост!! Типично за болшевишките боклуци се занимавате с формалности, а не с реалности! Чий го търси невинния престъпник милярдер и убиец божкоф в "демократична" саудитска арабия бе шизофреник гнусен?! Нека дойде да видеме другаря Лозан Панов какво ще реши!

2021.03.30 | 14:34

34
да, да, има тайна червена бюлетина, защото гнойния тиквоч го е страх да я обяви публично. лол, вервате ли си, гейберчеа прости?
оооо

2021.03.30 | 14:32

33
All notices are published on Interpol's secure website. Extracts of notices may also be published on Interpol's public website if the requesting entity agrees. ПРЕВОД: (Всички известия се публикуват на защитения уебсайт на Интерпол. Извлечения от известия могат също да бъдат публикувани на публичния уебсайт на Интерпол, ако заявителят се съгласи.) Демек България не се е съгласила да се публикува бюлетината в публичния сайт на Интерпол, но я има във вътрешния сайт до който имат достъп всички агенции и полиция на всяка една от държавите.
до червения пожелател отдолу

2021.03.30 | 14:24

31
Пожеланието да се върне с всичка сила обратно на изпращача!
смрт на грб

2021.03.30 | 14:18

28
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ !!!!!!!!!!!!
до червения боклук под мене

2021.03.30 | 13:25

25
Търсенето е по националност, мръсен гнусен бесепе.дерасте! Не се знае колко националности има другаря Божкофф. Може в момента да е гражданин на ФИджи, така че в Интерпол трябва да го търсиши при Фиджи, разбр али русофилистико гаден!
до лъжливото гейберастче

2021.03.30 | 12:45

19
с какъв паспорт е "избягал" божков е все тая, ако българската държава пуска червена бюлетина, тя е публична и е на сайта на интерпол, а там има 8000 такива и ни една от тях не споменава черепа, защото ако подгонят него, лъсва и мазния про‎ст и тлъст г‎ъ‎з на банкянския тулуп.
до червените застъпници на убиеца Божкуфф

2021.03.30 | 12:43

16
Не се знае с какъв паспорт е избягал другарят Божкуфф, така, че не е ясно под каква националност го водят в Интерпол. При 2500 руски граждани , които се издирват не ми се губи времето за боклука божкофф! Иначе при търсените престъпници с българско гражданство другарЕте Банев, братята Галеви, КТБ-Василев са в списъка!

2021.03.30 | 12:39

11
лъжливите тролове на гейберастията се чудят как да се измъкнат от неудобното положение - а за Божков няма червена бюлетина на сайта на интерпол, защото нито едно от обвиненията срещу него не може да се докаже без да лъсне съучастието на Тулупа от Банкя.
до червения боклук под мене

2021.03.30 | 12:32

10
Гледал си страницата на КГБ-ГРУ, затова не можеш да го намериш, мръсен нагъл бесепе.дерасте!

2021.03.30 | 12:30

7
вярно е че няма червена бюлетина мафиота Божков, защото от руските спец наз го пазят.....и този се оказа предател към България

2021.03.30 | 12:15

3
току що погледнах сайта на интерпол, няма червена бюлетина за Божков. Нещо лъжеш жалко гейберасче.
wtf!?!?!??!

2021.03.30 | 14:58

38
извинете , как този гнусен червен урод е на избори!?? намерих брошура в пощата ми....не е истина в каква пумия живеем.......
да обобщим...

2021.03.30 | 14:34

35
лъжливите тролове на гейберастията се чудят как да се измъкнат от неудобното положение - а за Божков няма червена бюлетина на сайта на интерпол, защото нито едно от обвиненията срещу него не може да се докаже без да лъсне съучастието на Тулупа от Банкя.
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.30 | 14:54

36
Обобщавай на партийното събрание мама ти да е.ба нагла русофилистична бесепе.дераст смърдящ! На майка ти в русофилистичната минджа, бесепе.дераст прост!! Типично за болшевишките боклуци се занимавате с формалности, а не с реалности! Чий го търси невинния престъпник милярдер и убиец божкоф в "демократична" саудитска арабия бе шизофреник гнусен?! Нека дойде да видеме другаря Лозан Панов какво ще реши!

2021.03.30 | 12:41

15
Част от битовата престъпност се извършва под протекцията на мвр, които взимат %. Полицаи с патрулките извършват оглед, след което пускат ударни екипи за действие. Съдилищата също взимат % срещу по-леки присъди или оправдаване. Акциите на каскета са насочени срещу престъпниците на свободна практика, които не се отчитат и се явяват конkypeнция.
до червения пожелател отдолу

2021.03.30 | 14:25

32
Пожеланието да се върне с всичка сила обратно на изпращача!
смрт на грб

2021.03.30 | 14:22

30
Много точен коментар !

2021.03.30 | 13:20

24
Ако си направим сметка, брой автомобили и брой загинали в авто-катастрофи през 61 ва и 2020, ще разберем, че загиналите през 61 ва са в пъти повече от сега.
смрт на грб

2021.03.30 | 14:20

29
Да, така е. Но ...... Ако през '61 имаше тези пътища, дали бройката тогава нямаше да е дву-цифрено число ?!???
К. У. Р за БСП и радеффф- Кунилингвата

2021.03.30 | 13:51

27
Като е невинен и не го търсят в Интерпол да се върне в България тоя ваш кумир Божкофф, бе бесеп.едерасти миризливи!! Чий го търси или държи в Дубай?!
протестър

2021.03.30 | 13:30

26
от пръв поглед се вижда,че повечето коментари са писани от гадни комунисти- може ли престъпника на държавата-черепа,да говори за ликвидиране на колегите-не знам с какви думи може да се опише това.

Добави коментар

Водещи новини