Полицай оцеля след 50 дни на апаратна вентилация

  • 26 март 2021 20:52

  • 25432
  • 6
Полицай оцеля след 50 дни на апаратна вентилация
© Фейсбук/Уни Хоспитал

Николай Джунов живее втори живот – след 78 дни в Реанимацията ни и 50 дни на апаратна вентилация, обясни д-р Тодор Бургуджиев, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25334

Изключително съм благодарен на целия екип на ОАИЛ, сподели от своя страна Николай Джунов, подчертавайки, че лекари, сестри и санитари са направили и невъзможното да се възстанови. 

Николай Джунов е приет в „Уни Хоспитал“ на 14 ноември 2020 година с доказана инфекция от новия коронавирус в КОВИД-сектора на лечебното заведение към Отделението по вътрешни болести.

Три дни по-късно е преведен в ОАИЛ, където следват месеци непрекъсната борба за живота му.

Пациентът ни премина през ада, състоянието му беше наистина драматично – премина през няколко септични състояния, които овладяхме чрез прецизно антибиотично лечение, благодарение на комплексните грижи с колегите пулмолози, колегите от Лабораторията по микробиология, разказа д-р Бургуджиев.

По време на лечението Николай Джунов получава безрезервна подкрепа от колегите си от Районното полицейско управление – даряват неколкократно плазма, за което днес той изказва своята признателност и към тях.

В лечебния му процес са спазени всички медицински протоколи за добра медицинска грижа – от прием на ремдесивир до белтъчно хранене.

В края на януари т.г. започва вертикализирането и раздвижването на пациента от специалистите в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, следва операция на декубитална рана от екипа на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

Чувствам се добре, думите не ми достигат да благодаря на всички, които се грижиха неотменно за мен в болницата, на колегите ми и на семейството ми, развълнувано споделя Николай Джунов.

За нас – екипът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение – лекари, сестри и санитари, Николай е чудо и ние много се гордеем с неговото възстановяване, подчертава д-р Бургуджиев, допълвайки, че възстановяването на пациента е изключително постижение и за „Уни Хоспитал“.

Пациенти като Николай могат само да ни мотивират да продължаваме да даваме всичко от себе си като специалисти и хора, за да могат да се радват на живота и близките си, акцентира и д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
25432 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар
Lindaa19

2021.04.10 | 03:54

6
­­­В­­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­­м­о­я­­­т­­а­­ ­т­­­и­­й­­­н­­ ­­п­­­у­т­к­­­а­­ ­­-­ ­­W­­­W­W­­.­­­B­­G­­­1­­7­­.­­C­­L­U­­­B­­­

2021.03.27 | 05:52

5
Господ уж не забравял, ама некой път много бави.

2021.03.27 | 05:45

4
Пред-изборната война продължава.Циганите - герб - и русофилите от бсп - срещу БЪЛГАРИТЕ.Знаем кои са предателите-крадците.Да живее БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИТЕ не трябва дасе даваме на поробителите.Преди всичко е БЪЛГАРИЯ.Предателите настрана.
Hell

2021.03.27 | 00:49

3
Знаете ли кое е най-доброто средство за увеличаване на мъжката потентност? Прочетете на --- Senstos.Com

2021.03.26 | 23:13

1
Няма лошо,че е оживял човека,но така ли трябва да изглежда след толкова дни на апаратна вентилация?Колко кг е бил преди?Хм!Странно,дали не е поредната лъжа?

Добави коментар

Водещи новини