14 случая на карантинирани българи на Малдивите от началото на март

  • 24 март 2021 21:17

  • 1727
  • 2
14 случая на карантинирани българи на Малдивите от началото на март
© gettyimages

Министерството на външните работи препоръчва да не пътуваме до Малдивите. Причината е увеличаване на заразените и карантинираните българи в Република Малдиви.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26535

Радослав Каракадаков е на почивка на един от островите в Индийския океан от 5 дни. Казва, че не се притеснява и дестинацията "Малдиви" е безопасна.

„Ние излизаме само с PCR тестове и се прибираме с PCR тестове. Така че защо Малдиви? Не мога да преценя. Тук е възможно най-сейфти мястото, най-безопасното, понеже няма никакъв достъп за външни хора“, разказа Радослав пред БТВ.

МВнР: Препоръчваме на българските граждани да не пътуват до Малдивите

Той допълни, че мерките се спазват стриктно: „Мерят ти температурата, на обяд, на вечеря, при всяко влизане в ресторанта. Персоналът на 100% е с маски. Всеки ден се дезинфекцира абсолютно всичко“.

От началото на март има 14 случая на карантинирани българи на Малдивите, като 13 от тях са с положителен PCR резултат, посочват пресцентъра на външното ни министерство.

"Задължителната карантина, която се изисква по здравния протокол на Република Малдиви, е за срок от 14 дни. Заразените граждани и контактните се изолират в отделни стаи за 14 дни.

Според туристическите агенции е възникнал проблем за българи, които са поели разходите си за карантиниране, защото са били без застраховка.

„Много е важно всички да пътуват с медицинска застраховка, която включва и COVID покритие. Тя включва, освен ако се разболеете, и разходи по карантината, ако се наложат такива“, обясни Петър Стоянов, директор на туристическа агенция.

Препоръчва се още: в случай на контакт със заразен, или пък при положителен тест да се изпълняват разпорежданията на местните здравни власти, и да се следи информацията от здравното министерство на Малдивите.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26535

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1727 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2021.03.24 | 21:58

1
На тези хора трябва да се осигури възможност да гласуват! ЦИК да изпрати мобилни изборни секции до всеки остров. Всеки глас е важен.
Иван

2021.03.24 | 22:27

2
Уахахаха, евала! Веднага мобилна секция на Малдивите, за сметка на данъкоплатеца, разбира се.

Добави коментар

Водещи новини