Четири блока в Пловдив обявяват война на ВиК в МРРБ

  • 24 март 2021 16:53

  • 856
  • 1
Четири блока в Пловдив обявяват война на ВиК в МРРБ
© Басейнова дирекция

Четирите блока, намиращи се между улиците „Леденика“, „Данаил Юруков“ и бул. „Свобода“, оформят обща жалба до Министерството на регионалното развитие срещу дружество ВиК Пловдив.

Причината е, че сградите са напукани, а като евентуална причина за това обитателите им виждат проблемната канализация за обратни води. Жителите им обещават протести през април, като в тях е предвидено и блокиране на бул. „Свобода“, пише Марица.

Каназирева: Хората от община „Родопи“ имат моята подкрепа, продължаваме заедно да решаваме проблемите

Преди дни Асоциацията по ВиК към Областната управа е изпратила екип, който е установил, че тръбата на главния колектор е запушена.

15 000 лева е цената, която е поискана за да се оправи цялата тръба в зелената площ до блока. В четирите сгради са категорични, че тръбите са на дружеството и то трябва да ги оправи за своя сметка. И това е спорът от години – кой точно да плати.

Екипът от Асоциацията по ВиК към областната управа отворил тръбата на главния колектор и се оказало, че е запушена. Проблем е открит и в главния колектор, който е от другата страна на бул. „Свобода“.

„Тотално е запушен – видяхме, че има тапа – водата не се оттича, а се връща при нас. При всеки дъжд се радваме на миризми и мръсотии и срутването при нас е най-голямо. Няма да ремонтираме нещо, което не е наше – започваме протести, защото ни дойде до гуша от простотии“, категорична е домоуправителката на първия блок Добриана Караджова.

Инж. Йордан Чемишев, който е проверявал тръбите до проблемните блокове не бе открит за коментар.

От район „Централен“ припомниха, че целият терен е комплексно жилищна-общинска собственост. Така е при 90% от блоковете в Пловдив. Предполагат, че има теч между главната тръба и включването на блоковете. Както всяко едно ново присъединяване на сграда е за сметка на инвеститора, така трябва да се действа и сега – живеещите да си оправят проблема за своя сметка.

Мая Йорданова
856 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Reneea23

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­и­­ж­­т­­е­ ­м­­о­­­я­т­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­ ­­­п­­­у­­т­к­­­а­ ­­-­ ­­­W­W­­W­.­B­­­G­­1­7­­.­­C­­­L­­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини