В Асеновград стартира ваксинация на записаните в електронния регистър

  • 24 март 2021 09:09

  • 237
  • 1
В Асеновград стартира ваксинация на записаните в електронния регистър
© Getty Images/Guliver (архив)

Възобновява се ваксинационната кампания срещу коронавирус в Асеновград, но само за хора, записани в Националния електронен регистър.

От днес, 24-ти март, до края на тази седмица ще бъдат имунизирани пациентите, които са се регистрирали в онлайн платформата, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Опашки за ваксиниране срещу COVID-19 в Пловдив

В МАБЛ – Асеновград вече са доставени определени количества от ваксината на AstraZeneca, тъй като от нея има налични дози към момента. Очаква се периодично да се правят и нови доставки.

Към момента ваксинационната кампания ще се провежда съобразно количествата, с които разполага лечебното заведение. С приоритет в имунизирането ще бъдат хората, които са били регистрирани в електронния регистър, но не са успели да се възползват от възможността за дадените им дата и час. Пациентите ще бъдат лично уведомени чрез телефонно обаждане кога да се явят за ваксинация.

От понеделник, 29-ти март, пък се очаква медиците да започнат ритмично да поставят ваксините, съгласно записаните в онлайн платформата пациенти с конкретизиран ден и час. Засега „зелен коридор“ за масова ваксинация в Асеновград все още няма възможност да бъде отворен.

Радина Лазарова
237 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Feliciaa20

2021.04.10 | 03:54

1
­­В­и­­ж­­т­­­е­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­ ­­­т­и­й­н­­ ­­п­­у­­т­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­­­W­.­B­G­­­1­­7­.­­­C­­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини