Минен ловец "Цибър", фрегатата "Смели" и корветата „Бодри“ от ВМС продължават участието си в международни военноморски учения

  • 22 март 2021 18:09

  • 407
  • 4
Минен ловец "Цибър", фрегатата "Смели" и корветата „Бодри“  от ВМС продължават участието си в международни военноморски учения
© МО

Минен ловец „Цибър” от Флотилия бойни и спомагателни кораби се присъедини към състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2), съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

По време на прехода през Босфорския проток до пристанище Тузла, Република Турция, корабите от състава на групата отработиха сериали по тактическо маневриране и комуникационни учения. В пристанище Тузла командирите на корабите от Втората постоянна противоминна група на НАТО проведоха работни срещи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Екипажът на минен ловец „Цибър” проведе на борда на кораба самостоятелна тренировка за действия при възникнал пожар, както и за медицинска евакуация на пострадал. Днес, 22 март, визитата на Втората постоянна противоминна група на НАТО в пристанище Тузла завършва и корабите от нейния състав ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция. Те ще участват в противоминното учение на ВМС на Република Гърция „Ariadne - 2021“. 

Минен ловец „Цибър” участва в учението "NUSRET 2020"

В пристанище Констанца, Румъния, фрегатата „Смели” и корветата „Бодри” продължават участието си в учението на ВМС на Румъния „Sea Shield - 2021“. Бреговата фаза на учението с международно участие приключи и от днес корабите ще изпълняват задачи на море. Част от тях са: провеждане на кораби през предварително протрален канал, тактическо маневриране, ескорт на кораб, действия за отразяване атаките на въздушен противник, симулирани противоподводни учения, проверка на подозрителен кораб, отразяване на атаките на ракетни катери.

Фрегатата „Смели“ като представител на българските ВМС във Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) ще проведе артилерийска стрелба по морска цел. 

Корветата "Бодри" ще участва в румънското военноморско учение Sea Shield

На 26 март участниците в „Sea Shield - 2021“ ще се завърнат в пристанище Констанца за работна среща и разбор на учението. На 27 март корветата „Бодри” ще отплава към Пункта за базиране във Варна, а фрегатата „Смели” ще продължи участието си във Втората постоянна военноморска група на НАТО с плаване към пристанище Самсун, Република Турция.

Novini.bg
407 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Amya21

2021.04.10 | 03:54

4
­В­­­и­ж­т­­е­­­ ­­м­­о­­­я­­т­­а­­ ­т­­и­­й­н­­ ­­­п­­у­­т­­к­а­­ ­-­­ ­W­W­­W­­­.­­B­­­G­1­­­7­.­­­C­­L­­U­B­­
еmo

2021.03.22 | 21:06

3
Повече от 1300 години и при наличието на Три Велики Империи (Римската,Византийската,Османската) се запазихме като държава за 30 години " изчезваме" като нация и народ" . Сега ще трябва да воюваме или с Китай или с Русия ?
САМО ИСТИНАТА

2021.03.22 | 18:29

2
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

2021.03.22 | 18:28

1
корветата - бодри, моряците - изморени.

Добави коментар

Водещи новини