Организация на движенето по пътя Габрово - Шипка - Казанлък по повод 3-ти март

02 март 2021 17:16

Организация на движенето по пътя Габрово - Шипка - Казанлък по повод 3-ти март
© bulphoto (архив)
357 1

Във връзка с националния празник Трети март е въведена временна организация на движение по пътя Габрово - връх Шипка - Казанлък. Тя обхваща времето от 22,00 часа на 2 март до 17,00 часа на 3 март, когато ще бъде ограничено движението на транзитно преминаващите автомобили през прохода Шипка, съобщи старши комисар Борислав Муеров, директор на ОД на МВР в Габрово.

По думите му транзитното движение ще се пренасочи към Прохода на Републиката, тъй като проходът Шипка ще е затворен.

Как ще честват 3 март в Плевен?

Забраната не се отнася за организирания междуградски автобусен транспорт от редовни пътнически линии. Организираните за празника автобуси ще паркират на хеликоптерната площадка на връх Шипка, микробусите ще бъдат спирани на паркинга до хотел "Шипка", а всички останали автомобили, които се придвижват към връх Шипка, ще бъдат паркирани в дясната лента на движение.

За организацията при паркирането ще бъдат създадени контролно-пропускателни пунктове, уточни комисар Муеров. Движението до връх Шипка на 3 март и от север, и от юг, ще се осъществява еднопосочно в часовете от 5,30 до 13,00 часа от Габрово и от Казанлък към връх Шипка, а от 13,00 до 17,00 часа автомобилите ще се движат от връх Шипка обратно към Габрово и към Казанлък. Паркирането на автомобилите в района на прохода Шипка ще става по разпореждане на полицейските екипи.

Мая Йорданова
357 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Danaa19

2021.04.10 | 03:57

91869
­­В­­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­­м­­­о­я­­т­­­а­­ ­т­и­­­й­­­н­ ­п­­­у­т­­к­­­а­­­ ­-­­­ ­­W­­W­­­W­­.­­­B­­G­­­1­­7­.­­C­­L­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини