Общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен на Трети март

  • 02 март 2021 13:46

  • 256
  • 1
Общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен на Трети март
© Булфото

На празничния Трети март, когато се отбелязва Националния празник на Република България, с вход свободен за посетители ще работят Регионалният исторически музей - София, Парк-музей "Врана", Софийската градска художествена галерия и филиалите ѝ - галерия-музей "Дечко Узунов" и галерия "Васка Емануилова".

С безплатен вход ще работи и Зоологическа градина - София. В Регионалния исторически музей на пл."Бански" 1 може да се види постоянната експозиция, свързана с хилядолетната история на София, както и временна изложба "Храни душа да те слуша. Храненето в София и Софийско", която представя традициите в храненето на населението от софийски регион и София в периода от втората половина на ХIХ век до края на Втората световна война. Направени са възстановки, като кът от селска къща за приготвяне на храната и хранене и кухня от 30-те - 40-те години на ХХ век.

Безплатна "синя" и "зелена" зона в София за Трети март

На Трети март се организира автобусна линия номер 505, която ще движи до парк-музей "Врана". Автобусите ще се движат по маршрут от пл. Орлов мост - Парк-музей "Врана". Първият курс ще тръгва от пл. Орлов мост в 9.30 часа, а последният курс от парк-музей "Врана" - в 17.35 часа, информират от Столичната община.

Novini.bg
256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Aprila23

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­­и­­ж­­т­­­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­­а­ ­т­­­и­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­т­­к­­а­­­ ­-­ ­­­W­W­W­.­­­B­­­G­­1­7­­­.­­­C­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини