Представиха концептуална информационна система за трамваите

  • 01 март 2021 16:52

  • 303
  • 1
Представиха концептуална информационна система за трамваите
© Марио Евстатиев

Екип от специалисти в областта на пътническите информационни системи представи онлайн днес концепция за оборудване на едни от най-масовите трамвайни мотриси със система за визуална и акустична информация.

Проектът, дело на екипа от специалисти Марио Евстатиев, Дилиан Машмов и Николай Александров е подкрепен от Заместник-кмета по транспорт на Столична община Д-р Кристиан Кръстев. Оборудването е предоставено напълно безвъзмездно на Столична община.

Представената концепция включва техническо решение за оборудване с типова информационна система на два модела трамвайни мотриси - Т6А2БГ, които се движат по линии 3, 4 и 10, и Т6А5, които се движат по линия 22.

Тя е така разработена, че при евентуална бъдеща инсталация на тези системи в двата типа мотриси, те да бъдат напълно взаимозаменяеми във всички комопноненти, които ги съставляват, като това осигурява известна гъвкавост при необходимост от ремонт, обясняват експертите.

Решението е представено на една мотриса, която обслужва предимно линия 10. Тя ще може да бъде видяна от всеки, който прояви интерес още от утре, когато тръгва на линия с пътници.

Целта на екипа, реализирал проекта е, информацията за пътниците в електротранспорта да достигне нива, конкуретни на Европейските, с което да се осигури не само по-високо качество на услугата, но и да се осигури достъпност на хора с намалено или увредено зрение. Именно за тази група хора, експертите са заложили и качествена акустична информация, осигурена чрез новата система.

Автор: Марио Евстатиев

Последвайте канала на

Novini.bg
303 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Katiea22

2021.04.10 | 03:57

1
­­­В­­и­­­ж­­т­­е­­ ­м­­о­­я­­­т­­а­­­ ­т­и­­­й­­­н­ ­п­­­у­т­­­к­­­а­­­ ­­­-­­ ­­­W­W­W­­.­B­G­­­1­­7­.­C­­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини