Кметът на Кърджали пита за ваксините, проф. Ангелов му отговори с писмо

24 февруари 2021 14:23

Кметът на Кърджали пита за ваксините, проф. Ангелов му отговори с писмо
© Булфото, архив
545 1

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов отговори на тревогите на кмета на Кърджали и зам.-председател на Националното сдружение на общините в България (НСОБ) инж. Хасан Азис относно липсата на по-пълна информация за ваксините срещу коронавируса. Това разкри градоначалникът. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23215

"В писмото се разяснява стартираната организация по осигуряване на мобилни екипи за ваксиниране на желаещите в изпълнение на Националния ваксинационен план на Република България. Като кмет на Община Кърджали поемам ангажимент общинската администрация да изпрати на МЗ подробна информация за наличието на отдалечени и/или труднодостъпни райони, както и приблизителен брой на хората, които искат да бъдат ваксинирани", съобщи Азис.

И добави:

"Като зам.-председател на НСОРБ призовавам кметовете на всички населени места в страната да направят същото. Предоставянето на информация от страна на общините към държавата за броя на хората, желаещи ваксинация, както и информацията от страна на държавата за ползите и рисковете от ваксините, е изцяло в полза на гражданите. Въпросът със здравето на хората не бива да бъде политизиран по никакъв начин".

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23215

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
545 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Nikkia22

2021.04.10 | 03:57

92806
­­­В­и­ж­т­­­е­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­и­­­й­­­н­­­ ­­п­­­у­­­т­­к­а­ ­­-­­­ ­­W­­W­W­­­.­B­G­­1­­­7­.­C­­­L­­­U­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини