ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите

  • 24 февруари 2021 14:12

  • 85
  • 1
ЮНЕСКО организира онлайн конференция, посветена на сигурността на журналистите
©

Групата на приятели за сигурността на журналистите при ЮНЕСКО, председателствана от Австрия, заедно с ЮНЕСКО и други партньори, сред които Нидерландия, Люксембург и Канада, ще бъде домакин на онлайн конференция, посветена на темата за безнаказаността на престъпленията срещу журналисти.

Виртуалната дискусия ще се проведе в понеделник, 1 март 2021 г. от 13 ч. българско време, като е предвиден превод на английски, френски, испански и арабски език.

Фокусът на конференцията, който цели да се обменят добри практики, ще бъде насочен към сътрудничеството със съдебната власт и правоприлагащите органи. Форумът се основава на утвърдени инициативи на ЮНЕСКО, включително обучение на съдии в Латинска Америка и Африка, а както и наскоро публикувани насоки за работата на прокурори при преследване на престъпления срещу журналисти.

Организаторите си поставят за цел да повишат осведомеността и да се даде принос към капацитета на участниците, които имат отговорност за ефективното справяне с безнаказаността чрез ефективно спазване на закона. Един от сегментите на конференцията ще се фокусира върху жените журналисти и предизвикателствата, пред които са изправени при намирането на справедливост.

Novini.bg
85 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Brittneya16

2021.04.10 | 03:57

1
­­В­и­­­ж­т­­­е­­­ ­­м­о­­­я­­­т­а­ ­т­­­и­­й­­­н­ ­п­­у­т­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­­­W­W­.­B­G­­1­­7­.­C­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини