Социален патронаж в Тервел спира временно работа заради голям брой заразени с COVID-19 сред персонала

  • 24 февруари 2021 10:32

  • 211
  • 1
Социален патронаж в Тервел спира временно работа заради голям брой заразени с COVID-19 сред персонала
© Pixabay

Социален патронаж в град Тервел преустановява временно работа от днес - 24 февруари, заради голям брой заразени с COVID-19 сред персонала, съобщава "Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32981

Социалната услуга се преустановява до 9 март включително. Установено е заразяване с коронавирус на шестима души от персонала на звеното (петима работници в кухнята и един шофьор). Карантиниран е втори шофьор, в чието семейство има заразено лице. Други шестима души от персонала на патронажа в град Тервел са с отрицателни тестове. Те ще формират група, която ще продължи да работи само за потребителите на проект "Топъл обяд", които са 70 на брой.
 

Кухненският блок на домашния социален патронаж в Тервел е дезинфекциран. Спирането на работата му ще засегне общо 207 души потребители – 144 от тях са от град Тервел, а останалите са от селата Кочмар, Безмер, Попгруево, Жегларци, Божан, Орляк и Полк.Савово. В нормален режим засега продължават да работят патронажите в селата Нова Камена, Коларци и Зърнево, които осигуряват храна на общо 104 души от 10 села.

1800 новозаразени с коронавирус у нас

От общинската администрация в добруджанския град напомнят - възрастните хора трябва да се пазят и да посещават публични места на закрито само при нужда. Звено „Патронажна грижа“ продължава да изпълнява доставки на храни и лекарства по заявка и с лични средства на болни, карантинирани и хора от рисковите групи. Телефонът, на който гражданите могат да се обаждат е: 0882 301 329. Лицето за контакт - Ганка Иванова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Reginaa16

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­и­­­ж­­т­­­е­­ ­­­м­­о­­я­­­т­а­­ ­­­т­­­и­й­­­н­ ­­п­у­­­т­к­­а­ ­­-­­­ ­­­W­­W­W­­­.­­­B­G­­­1­­7­­­.­­­C­­­L­­U­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини