Водещите новини! Борисов: „Един ден като има световно първенство в Бургас…“

  • 20 февруари 2021 19:18

  • 29755
  • 10
Водещите новини! Борисов: „Един ден като има световно първенство в Бургас…“
©

Водещите новини от деня - 20 февруари

*

Премиерът разгледа напредъка по изграждането на зала „Арена Бургас“. 

„Един ден като има световно първенство в Бургас и то скоро след пандемията, ще видят бургазлии колко ще са горди с тази зала. Това е единствената зала у нас, която отговаря на изискванията на Световната федерация по лека атлетика, тъй като разполага и с тренировъчни писти“, заяви премиерът Борисов.

Освен това заяви, че се работи активно по строителството на северния обход на Бургас, за да има транзитен път от магистрала „Тракия“ за Слънчев бряг и още през лятото да се пусне едното платно за движение.

Каква е инвестицията от 57 млн. лв., колко отчуждителни процедури, обжалвания и екологични изисквания са минати и какъв е срокът за изпълнението на мащабния проект, 

можете да видите >>>ТУК<<<

***

За изборите и ваксините обаче премиерът има по-друг подход: „Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден“. Това заяви той за ваксинационния план на републиката. „Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има“, заяви още премиерът.

За изборите Борисов предвиди, че – дойдат ли други на власт – ще се върнем назад. „Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад“. 

„Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга на България“, каза днес Борисов. Във фейсбук профила си той коментира международната рейтингова агенция "Фич", която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

Подробности, както и ВИДЕО, можете да видите >>>ТУК<<<

***

Докато сме на темата с изборите, да отбележим, че според Валери Симеонов „НФСБ и ВОЛЯ имат обща борба с монополите“. 

Ето това разкритие: „До 3-ти февруари Красимир Каракачанов ме убеждаваше да се явим заедно на изборите, на 4-ти вечерта ми съобщи, че ще се явят сами“, направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Офанзива“ по Нова нюз. Какво още каза той и какво очаква от изборните резултати, вижте >>>ТУК<<<

***

Ако съботният ден и лежерното, дъждовно, мързеливо време са ви накарали да се освободите от напрежението и да забравите тревогите на седмицата, то новините от Русия са тук, за да ви „стегнат“ набързо и да се опомните в какъв свят живеем: 

Понеже COVID ни беше малко, „Русия съобщи за първи случаи на зараза на хора с птичи грип“

Повече по темата можете да видите >>>ТУК<<<

***

Румъния ваксинира клошарите!

Близо 300 души без подслон вече са имунизирани срещу коронавируса в северната ни съседка. Вероятно, ако премиерът Борисов отиде оттатък Дунава и им се накара малко, ще се забързат и ще вдигнат бройката, но засега и 300 ваксинирани бездомни не е лоша цифра. А самата идея и инициатива е похвална, да не кажем направо, че трябва да се поучим от нея. 

Как върви ваксинацията на най-безпомощните и слабите в съседна на нас страна 

можете да прочетете >>>ТУК<<<

***

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за ваксиниране срещу COVID-19

Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха ПСР тестовете, и ще заработи от 21 февруари - неделя.

С пълна сила, изглежда, започва ваксинацията – за който пожелае, разбира се. Още нови и нови пунктове се разкриват у нас. Инициативността на отделните лечебни заведения е различна, но важното е, че планът задвижва „колелото“ лека полека и нещата се случват. 

Повече по темата >>>ТУК<<<

***

Белград пък имунизира таксиметровите си шофьори!

В панаирната палата в Белград започна ваксинация на таксиметровите шофьори срещу коронавирус. 

Днес бяха ваксинирани първите 250, съобщи заместник-кметът на столицата Горан Весич.

Трябва да отбележим, че Румъния е ваксинирала повече клошари, отколкото Белград – таксиметрови шофьори. 

Сами можете да си направите сравненията, използвайки информацията >>>ТУК<<<

***

За финал:

Българският здравен министър заяви: Доволен съм от темпа на ваксиниране

„Има много желаещи да се ваксинират. По-добре хората да чакат за ваксинация, отколкото пред спешните кабинети или да чакат линейката и тя да не идва". Това заяви на брифинг здравният министър професор Костадин Ангелов след обиколка във ваксинационните центрове.

Ние си мислехме, че е наша работа – на журналистите – така добре да боравим с думите и сравненията, но изглежда и министрите вече навлязоха в нашата сфера. 

Още по темата и от мнението на професор Ангелов можете да видите >>>ТУК<<<

„В Окръжна болница утре ще се разкрият 10 ваксинационни пункта, няма записване, защото ще е излишно", категоричен бе министъртът.

Информационната система за записването вероятно ще стартира на 3 март, през 10-минутен интервал от време ще може да се запише всеки желаещ и да избере в кой ваксионационен център да отиде.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
29755 10

Коментари 10

Добави коментар
Jessicaa19

2021.04.10 | 03:58

10
­В­и­­­ж­т­­­е­ ­­­м­­о­­­я­т­­­а­­­ ­т­и­­й­­­н­ ­­п­у­т­к­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­W­W­­­.­B­G­­­1­7­­.­C­­­L­­­U­­­B­­
Никога вече ГЕРБ

2021.02.20 | 21:28

3
Дреме ми за тоя самовлюбен глиган.Новината отпреди минути е : За пръв път от 10г. България е на европейско първенство по баскетбол с геройска победа като гост на Латвия !!!!!!!!!!!!!!!!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.02.21 | 08:59

9
Те.бе НИКОЙ не те пита бе миризлив бесеп.едераст!
пурко

2021.02.21 | 00:51

5
Ще се радваме неистово ако ви раздадът правосъдие за кражбите ,рушветите и геноцида над БЪЛГАРИТЕ за сметка на орките "роми" именно насред хранилката ви за Бургас. И Тиквун и псето му с човали на главите !!!
К.урко

2021.02.21 | 08:57

8
Много сте злобни бе русофилистични бесеп.едерасти. Вие толкова мразите БЪГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, че не давате НИЩО да има за хората! Ще умрете от злоба и яд, че БОЙКО БОРИСОВ оставя нещо и строи за ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН. Злобата е че това, което се строи Не можете да го откраднете! ЕДИН пирон не сте забили след 1989 мама ви да е.ба нагла болешвиика изродска античовешка - само приватизации, фалиране на банки и предприятия. ГЕРБ и БОЙКО БОРИСОВ СТРОИ, бсп, жан виденов, румен, гечев, нинова, овчаров и червената олигархия рушат и крадат! !
Столичанин

2021.02.21 | 03:47

7
Веднага да се разруши спортната зала и да се построи такава в софия..
Lissa

2021.02.21 | 01:06

6
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
ANTIFA

2021.02.20 | 23:24

4
ИВАН БУРУДЖИЕВ И ВИОЛЕТА ЯКОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГЕРОИ НА БЪЛГАРИЯ СМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

2021.02.20 | 21:21

2
БИВА ТЪПОТИЯ, БИВА АМА ПЪК ЧАК ТОЛКОВА

2021.02.20 | 20:47

1
ПО ДОБРЕ КАБИНЕТ БОРИСОВ-6 ОТ КОЛКОТО ВИДЕНОВ( НИНОВА)- 2

Добави коментар

Водещи новини