Спасиха от родителите му гладно и премръзнало бебе

18 февруари 2021 21:06

Спасиха от родителите му гладно и премръзнало бебе
© pixabay
9127 4

Потресаващ случай на отношение към новородено в семейството разтърси Благоевград. Полицията направила внезапна проверка в дома на двама млади родители на двумесечно бебе в сряда вечерта. Картината била потресаваща за полицаите. Новороденото момиченце било недохранено и посиняло от студ, особено ръчичките и крачетата му.

Дни наред то се късало от плач, защото било гладно. Това направило впечатление на съседите и те потърсили съдействие от държавните органи.

Бездомна жена роди бебе на студа в Германия

Полицаите го завили добре и повикали линейка, която бързо закарала бебето в благоевградската болница. Там детето вече е под постоянни медицински грижи. Засега изследванията на лекарите уточняват състоянието му и дали то няма някакви трайни увреждания от дните, прекарани в тежки условия. По-късно вчера от благоевградската болница потвърдиха, че детето вече е в добро състояние. Бебето е и под полицейска закрила и освен медиците за него се грижат и от отдел „Закрила на детето“, потвърждава за „Монитор“ Йорданка Шаркова, говорител на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Благоевград.

При разпитите на майката тя обяснила, че е кърмила бебето си, но кърмата ѝ секнала. Така детето останало без храна, а за заместител или мляко родителите нямали пари, защото били безработни. Майката и бащата са отведени в полицията за разпити.

Предстои заседание на социалните служби, на което ще бъде решена съдбата на момиченцето. Факт е обаче, че то не може да бъде върнато в средата, от която е извeдено. Майката и бащата обаче твърдели, че добре го гледат и не признават вината си. Те категорично отричали да са оставили детето си на произвола, но е факт мизерията в дома на семейството и ужасяващото състояние на новороденото.

Полицията и Агенцията за закрила на детето продължават работата с родителите. От местното поделение на Агенцията за закрила на детето не дадоха подробности за случая, защото законът не им позволявал да дават информация за деца. По непотвърдени данни обаче двумесечното бебе е било буквално изоставено от родителите си. Социалните служби ще заседават, за да решат каква ще бъде съдбата на 2-месечното дете, почти сигурно е, че то няма да бъде върнато в средата, от която е изведено. Вероятно ще му се търси приемно семейство, а такива има доста желаещи.

Мая Йорданова
9127 4

Свързани новини

Коментари (4)

Добави коментар
Tracia19

2021.04.10 | 03:58

93658
­­В­­и­­­ж­т­­­е­ ­­м­­­о­­я­­т­­­а­­­ ­­­т­и­­­й­­н­­ ­­п­­у­т­­­к­­­а­ ­-­­ ­­­W­­W­W­­­.­­B­G­­1­­7­­.­C­­­L­­U­­B­­­
х

2021.02.19 | 06:43

15522
Сиган родители?

2021.02.19 | 04:31

15510
Господиии,защо даваш деца на такива некадърници,а на хора жадуващи да има не.
Праведен

2021.02.18 | 22:37

15449
Тези изчадия, дано никога не видят бял свят !!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини