Кметът и областният управител на Шумен призоваха за стриктно спазване на противоепидемичните мерки

  • 18 февруари 2021 15:12

  • 283
  • 1
Кметът и областният управител на Шумен призоваха за стриктно спазване на противоепидемичните мерки
© Община Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с представители на големите търговски вериги, които работят на територията на общината, в присъствието на областния управител проф. Стефан Желев и на директора на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова. Акцент при разговорите е поставен върху необходимостта от засилване на вниманието към безопасността на гражданите и на работещите в търговските обекти, във връзка с разпространението на коронавируса, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Любомир Христов е посочил, че данните през последните няколко дни са доста тревожни.

"От началото на годината до момента се наблюдава тенденция към увеличаване на заразените с COVID-19 в общината и това отново постави Шумен в червената зона по заболеваемост. Ситуацията е такава, че се налага пак да припомним на гражданите - да бъдат много по-отговорни към собственото си и към здравето на другите", е отбелязал Христов, цитиран от общинския пресцентър.

Проф. Ангелов: Държим пандемията на каишка, не можем да държим хората затворени

Позовавайки се на данни от РЗИ - Шумен, областният управител проф. Стефан Желев е уточнил, че две трети от положителните за коронавирус проби за областта са регистрирани в Шумен, където нивото на заболеваемост е над средното за страната. Той е препоръчал да се въведе отново пропускателен режим на входовете на търговските обекти, да се увеличи броят на работещите каси, които да обслужват клиентите, за да не се получава струпване на много хора на едно място.

Д-р Пепа Калоянова е припомнила, че статистиката отчита 217 положителни случаи на коронавирусна инфекция на 100 000 души в Шуменско. Само вчера в областта са регистрирани 48 нови случая, което според нея е основание Щабът да предприеме действия за налагане на по-стриктен контрол при изпълнение на мерките, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
283 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Bethicaa19

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­и­­­ж­т­­­е­­­ ­м­о­я­­­т­­­а­ ­­­т­­­и­­й­­­н­­ ­­п­­у­­т­­к­­а­­ ­­-­ ­W­W­W­­.­B­­G­­­1­­7­­­.­­­C­­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини