Ветеринари оперираха тумор в гърлото на циркова камила

  • 09 февруари 2021 17:46

  • 386
  • 1
Ветеринари оперираха тумор в гърлото на циркова камила
© Pixabay

800-грамово туморно образование извадиха от гърлото на циркова камила ветеринарни лекари от клиниките при Тракийския университет в Стара Загора, пише "Монитор".

16-годишният Рамзес бил доведен от притежателите си, семейство дресьори, които останали в близост до животното през цялото време на диагностицирането, уникалната операция и етапа на първоначално възстановяване.

Рядка бяла камила е заснета в Китай

Заболяването е било открито по време на профилактични прегледи в средата, където камилата живее постоянно. Още тогава било взето решение съвместно със собствениците да бъде предприето оперативно лечение, което продължило няколко часа като дори се наложило да бъде поставен и апарат за интубиране.

Докато хирурзите си вършели работата, в близост до тях се намирал спътникът й, с година по-младият Зевс, това станало по препоръка на артистите, които забелязали огромната привързаност между двете животни.

По думите на лекарите само няколко дни след оперативната намеса на 4 февруари Рамзес вече се възстановява и излиза на разходка в двора на ветеринарните клиники. До няколко дни предстои животното да бъде изписано и да се завърне към нормалната си „работа“ на арената в цирк Ориент, но на първо време то ще остане в зимовището си край Чирпан.

Последвайте канала на

Novini.bg
386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lisaa20

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­и­ж­т­­е­ ­м­­­о­я­­т­­­а­ ­­т­­и­й­­­н­ ­­­п­у­­т­­к­­а­­ ­­­-­ ­­­W­W­­W­.­B­­G­­­1­­7­­­.­­C­­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини