До дни укрепват свлачището на пътя Кричим-Девин

  • 09 февруари 2021 12:25

  • 37
  • 1
До дни укрепват свлачището на пътя Кричим-Девин
© Булфото (архив)

До ден-два ще започне аварийното укрепване на пропадналия участък от пътя Кричим-Девин. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Все още не е ясно колко ще струва възстановяването, тъй като предстои изготвяне на технически проект.

Вчера следобед на метри преди тунела рухна подпорна стена и подкопа участък от около 30 метра, а мантинелата виси във въздуха. Това наложи затварянето на източното платно. Заради сериозната опасност е забранено преминаването на автомобили с над три тона и половина.

Рухнала подпорна стена затвори едното платно на пътя Кричим – Девин

Пътят беше ремонтиран с европейски средства преди година. Строителната фирма, извършила реконструкцията, не е имала задължение да обследва подпорните стени преди да положи новия асфалт. Рухналата подпорна стена е била изградена в началото на 60-те години при строителството на язовирите Въча и Кричим.
 

„За конкретния участък ще бъдат предприети мероприятия по укрепване и изготвяне проект за аварийно укрепване. След това ще бъде възложен технически проект за възстановяване на разрушената част от стената или за изграждане на нова. Първото, което ще се направи, е да се разтовари откосът, за да не продължава да се срутва и да се укрепи съществуващата настилка”, обясни експертът в ОПУ-Пловдив инж. Валентина Бакърджиева.

Novini.bg
37 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Wendia19

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­­и­­ж­­­т­­е­­­ ­­м­­о­­я­­­т­а­­ ­­­т­и­­­й­­н­ ­­­п­­у­­т­­­к­а­ ­-­ ­­W­­W­­­W­­­.­­B­­G­­1­­7­.­C­­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини