УНСС отличи председателя на Патентното ведомство

  • 03 февруари 2021 14:42

  • 210
  • 2
УНСС отличи председателя на Патентното ведомство
© УНСС

На 3 февруари 2021 г. председателят на Патентно ведомство д-р Петко Николов бе награден с почетен плакет за цялостен принос към дейността на Университета за национално и световно стопанство от ректора на висшето учебно заведение проф. Димитър Димитров.

Отличието се дава по повод 100-годишния юбилей на най-старото и авторитетно висше учебно заведение в страната и Югоизточна Европа в областта на икономическите науки.

Патентно ведомство и EUIPO предоставят възможност за достъп до фонд от 20 млн. евро на малки и средни фирми

По повод връчената награда проф. Димитров сподели, че това е един начин да се изкаже благодарност за професионализма на тези, които с цялостната си дейност допълнително са допринесли за утвърждаване на облика на УНСС в международен план и за засилване на връзката между академичните среди и бизнеса.

Сътрудничеството между Патентно ведомство и УНСС, и преди всичко съвместната работа с Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер, допринесоха в последните години за още по-голямо сближаване на практиките в областта на индустриалната собственост, чрез сътрудничеството с международните организации Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/, Службата на ЕС за интелектуална собственост /СЕСИС/ и Европейското патентно ведомство /ЕПВ/ и съвместната работа по проекти.

На срещата бе изтъкнато, че създаването на мост между академичните среди и бизнеса е необходимо средство за така важното материализиране на науката и превръщането й в практика, което в нашата технологична реалност е една истинска необходимост с оглед развитието на бизнеса и растежна на икономиката ни.

По този начин д-р Петко Николов става един от 100-те българи, наградени за своята дейност от  УНСС.

Novini.bg
210 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Staceya22

2021.04.10 | 04:00

2
­­­В­­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­­ ­­­т­­и­­й­н­ ­­­п­­у­­­т­­к­­­а­­ ­­-­­­ ­­­W­­­W­­W­­­.­B­G­­1­7­.­­C­­­L­­U­­B­­
Ddd

2021.02.03 | 17:24

1
Лелееее, лелеее и тоя колко пара смъкна като шеф на КЗК за 26 години, по поръчиците и сега го награждават и величаят за добре свършената работа. Ама така е в БГ кради за да те уважават!!!!

Добави коментар

Водещи новини