Отхвърлиха предложението на кмета на Благоевград за теглене на заем от 5 млн. лева

  • 29 януари 2021 19:54

  • 456
  • 0
Отхвърлиха предложението на кмета на Благоевград за теглене на заем от 5 млн. лева
© Община Благоевград

Общинските съветници в Благоевград отхвърлиха предложението на кмета Румен Томов да бъде изтеглен заем от 5 млн. лева  за спешна реконструкция на 11 улици с компрометирана водопроводна и канализационна мрежа, преддае БНР.

Политическите страсти обаче преди изборите са напът да блокират работата на  местния законодателен орган.

На улиците, които се нуждаят от спешен ремонт и подмяна на водопроводна и канализационна мрежа, почти всяка седмица има аварии с наводнени мазета и приземни етажи.

Тъй като общината и цялата област са изключени от възможността за европейско финансиране на проекти, кметът на Благоевград Румен Томов иска разрешение от общинския съвет за теглене на заем от 5 млн. лева.

Според управителя на държавното ВиК-дружество Росица Димитрова, една от улиците, включени в проекта, вече е реконструирана, като операторът има възможност да финансира още две: "На настоящата сесия изразих възможността и готовността ВиК-Благоевград да изпълни още две улици от тези, които са заложени за искане на кредит. Имаме възможност, финансово стабилни сме".

Напрежение в Благоевград. От ГЕРБ реагираха остро заради застрояване

"Това е политически ход в предверието на парламентарните избори и амбициите за кметското място от страна на ГЕРБ", заяви съветник Калоян Ханджийски - областен лидер на "Демократична България": "За мен тези хора откровено саботират работата на кмета. Тук на дневен ред са проблемите на гражданите".

Горещи дебати в общинския съвет на Благоевград предизвикаха и предложенията на кметския екип за драстично увеличение на административните услуги.

Едно от тях е таксата за домашни любимци от 20 лева да стане на 130.

Последвайте канала на

Novini.bg
456 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини