Движението по пътя Своге - Ребърково е ограничено заради свлачище

  • 29 януари 2021 10:16

  • 373
  • 0
Движението по пътя Своге - Ребърково е ограничено заради свлачище
© bulphoto

Временно движението по път Своге - Ребърково в района на с. Елисейна е ограничено в двете посоки поради паднала скална маса на пътното платно. Въведен е обходен маршрут за леки автомобили: гр. Своге - Гара Лакатник - Дружево - Долно Озирово - гр. Враца, съобщава БНР.

За тежкотоварните автомобили над 12 тона обходният маршрут е: гр. Враца - гр. Мездра - гр. Ботевград -  гр. София -  гр. Своге.

Движението се регулира от "Пътна полиция". Няма прекъсвания по железопътната инфраструктура в момента, съобщиха за БНР от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ във връзка със срутването на скална маса край село Елисейна.

ПСС: Събота и неделя не излизайте в планината, има опасност от лавини

От компанията уточниха, че близо до линията на гара Елисейна е паднал камък, което е наложило прекъсване на 1-ви коловоз. Влаковете продължават да се движат по останалите коловози. Екипи работят за отстраняване на препятствието и възстановяване на движението.

Пред БНР кметът на Мездра Иван Аспарухов прогнозира, че за 5 дни спасителните екипи могат да се справят и трябва да се внимава да не се затрупа жп линията, след което очаква яснота по случая до обед.

 

Novini.bg
373 0

Свързани новини

Свързани галерии

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини