Конкурс за мартеница- гигант е обявен в Силистра

  • 29 януари 2021 10:00

  • 248
  • 0
Конкурс за мартеница- гигант е обявен в Силистра
© Булфото

Регионалният експертно-консултантски и информационен център /РЕКИЦ/ "Читалища" в Силистра обявява, със съдействието на Областната администрация, конкурс за мартеница-гигант, съобщиха от центъра и Областната администрация.


В конкурса - виртуален и с действителен елемент - могат да участват както читалищата в област Силистра, така още училищата и пенсионерските клубове. Във виртуалния вариант е достатъчно участие с по една снимка с висока резолюция (формати JPG, PNG) с кратко описание към нея (автор, какво представя, размери, материали, от които е създадена/.

Работилница за мартеници ще отвори в Историческия музей в Плевен

В действителния вариант, за създаването на благотворителна изложба, в навечерието на празника на Баба Марта мартениците трябва да бъдат изпращани безвъзмездно в Регионалната библиотека "Партений Павлович" - един от основните партньори в конкурса.

Идеята на конкурса е заедно с Ротари клуб в Силистра да бъде проведен търг, постъпленията от който да бъдат ползвани в специална благотворителна акция за хора в нужда. Изпратените материали ще бъдат публикувани на интернет страницата на РЕКИЦ.

Последвайте канала на

Novini.bg
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини