Деца ще засадят 300 дръвчета в Павликенско

27 януари 2021 17:44

Деца ще засадят 300 дръвчета в Павликенско
© Getty Images
183 0

Деца ще засадят 300 дръвчета в Павликенско, съобщиха от пресцентъра на общината. Безвъзмездното дарение е част от националната инициатива "Засаждаме бъдеще с Гората.бг".

Раздадени са по 35 комплекта за всяко училище и по 12 за всяка детска градина, които учениците от един клас заедно да засадят и отгледат. Всеки образователен комплект съдържа саксия от рециклиран материал, биотор, подходящи семена - жълъди, семена от явор и ясен, инструкции за засаждане и етикети за всяка саксия, на която децата да отбележат кога и какво е засадено.

В комплекта има и инструкции за засаждане и отглеждане като по този начин децата ще придобият знания и умения как да се грижат за растенията. След като бъде засадено и отглеждано в саксия, дървото може да бъде залесено на подходящо място навън.

Близо 5000 нови дървета са засадени в градска среда тази есен в Софи

Децата от детските градини в Павликени, Бяла черква и село Батак, както и от основните училища в селата Върбовка и Батак вече са засадили своите семена. Предстои и останалите да проведат занимателни часове с инстукциите в комплектите.

Инициативата за отглеждане и засаждане на дървета е от осем години. Повече от 1 милион са вече засадените дръвчета в България по кампаниите на "Гората.бг". Дарени са десетки хиляди дървета и комплекти за отглеждане на собствено дърво, организирани са стотици доброволчески събития за създаване на гори, посочват организаторите.

Novini.bg
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини