Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Полша 0:0

Д-р Иван Маджаров пред novini.bg: Аз лично изключително уважавам Ицо Хазарта

27 януари 2021 17:14

Д-р Иван Маджаров пред novini.bg: Аз лично изключително уважавам Ицо Хазарта
© blsbg
2520 0

По повод разгорещените коментари в социалните мрежи след огласената позиция на Българския лекарски съюз /БЛС/ за /не/здравословната обстановка в страната, в която частично бе изразено и обобщено становище на медиците от профсъюзната организация за изразено свободно мнение на популярния и обичан от публиката рапър  Ицо Хазарта /Христо Петров/, потърсих за коментар д-р Иван Маджаров. Какво искат да кажат лекарите на обществото със своята декларация? 
Д-р Маджаров е председател на УС на Българския лекарски съюз.

"На първо място държа да подчертая, че нашата декларация не е по повод на участието на когото и да е в тв предавания - било то Ицо Хазарта или някой друг.

Ицо Хазарта с коментар след скандала с "Навремето един политик преценил, че евреите не са му приоритет"

Позицията ни ясно казва, че ние сме обезпокоени от напрежението в обществото ни, заради действащите противоепидемични мерки и тяхното прилагане. Казваме, че съзнаваме необходимостта от ясни параметри и критерии, при които затворените бизнеси да могат да заработят отново. Осъзнава необходимостта от отговор на зададените въпроси от засегнатите браншове. БЛС смята, че е от особено значение решенията да се вземат бързо и навременно. Не бива обаче да се пропуска фактът, че в сравнение с останалите страни в Европа, мерките у нас са сред най-либералните и реално голяма част от бизнесите продължават да работят. Другото, което твърдим е, че не може да се изнася на преден план прилагането на противоепидемичните мерки и борбата срещу епидемията като някаква лична борба на министъра. Не може да се сравнява и вземането на решения, които целят опазването на човешкия живот с вземането на решения в други епохи, които са целели отнемане на човешки живот.
Никъде не споменаваме имена. 

Опитваме се да обхванем палитрата от тревоги в обществото. 

Аз лично изключително уважавам Ицо Хазарта. Той неведнъж е показвал, че е човек със собствено мнение, а всеки има право да го изразява. Ние в случая също изразяваме нашето мнение по повод сравнението с една друга епоха.
В декларацията ние казваме, че опасността от заразата, за съжаление още не е отминала и всеки трябва да даде своя принос, защото борбата с нея е и лична отговорност. И това кога и как ще излезем от нея, зависи от всеки един от нас.
Лекарите в България са 32 000 души. Българският лекарски съюз е съсловна организация, създадена със закон и членството в нея е задължително. Свои съсловни организации имат също така адвокати, архитекти, зъболекари и др. професии със свой специален статут и подлежат на специален контрол."

Аделина Делийска
2520 0

Свързани новини

Водещи новини