Румен Радев също почете паметта на жертвите на Холокоста

  • 27 януари 2021 13:25

  • 535
  • 5
Румен Радев също почете паметта на жертвите на Холокоста
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на почете паметта на жертвите на Холокоста. Днес се отбелязва Международният възпоменателен ден на жертвите от Холокоста.

,,Тази огромна трагедия, причинила неимоверни страдания, ни задължава да си спомним за отнетите по изключително жесток начин животи на милиони хора, сред които шест милиона евреи, само поради това, че са принадлежали към друг етнос'', заявява президентът Радев на страницата си във Фейсбук.

Президентът посочва, че решението за отбелязване на тази дата съвпада с други знакови годишнини, свързани с края на Втората световна война, с основаването на ООН, и има за цел да отбележи общочовешкия стремеж за справедлив и мирен свят за всички народи.

Борисов: Писъците от концлагерите трябва да ни направят непоколебими към расизма

Като припомня отбелязването миналата година на 75-ата годишнина от освобождаването на концентрационния лагер в Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста, с участието на политически лидери от 50 страни, президентът Радев посочва, че тогава е имал възможност с гордост да заяви, че благодарение на самоотвержените усилия на гражданското общество, на политици и на достойните си религиозни водачи, България е успяла да съхрани живота на своята еврейска общност от около 50 хиляди души. Свидетелство за това са имената на българските праведници, увековечени в мемориала "Яд Вашем", посветили своята влиятелна обществена дейност на спасяване от гибел на своите съседи, съученици, колеги и приятели евреи, допълва Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Поклон пред паметта на загиналите. Нека помним тяхната загуба, защото ако заличим спомена, би означавало те да умрат отново, заявява още президентът Радев.

На 27 януари световната демократична общност отбелязва Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Тази...

Posted by Румен Радев on Wednesday, January 27, 2021
Novini.bg
535 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Нищоправец

2021.01.27 | 19:26

5
Урко се изказа

2021.01.27 | 16:36

4
Четвърти мандат за Радев,научи се поне ако да прави
Нищоправец

2021.01.27 | 14:05

2
Този урод ,КОГА ще почете ЖЕРТВИТЕ на най-мракобестния и антиприроден геноцид НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ.

2021.01.27 | 16:17

3
Млък, кучко гербо-педалска! Ще ти серем в устичката!

2021.01.27 | 13:46

1
Втори мандат за РУМЕН РАДЕВ! Най-достойният ПРЕЗИДЕНТ на България! ХВАЛА! Народът е зад ВАС! ПОБЕДА И БОЙ ДО КРАЙ!

Добави коментар

Водещи новини