Осем села в Русенско са без ток

27 януари 2021 10:12

Осем села в Русенско са без ток
© getty images
1126 0

Осем села в Русенско са без електрозахранване, а пътищата са проходими при зимни условия. Това съобщи областният управител на Русе Галин Григоров.

Заради мокрия и тежък сняг има повреди по електропреносната мрежа, като към момента ток няма в селата Стърмен, Ботров, Кацелово, Голямо Враново, Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. Екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на авариите.

Републиканските пътища в региона са проходими при зимни условия. От Областното пътно управление информират, че през нощта и тази сутрин работят 61 снегопочистващи машини.
Автобус с турска регистрация е катастрофирал около 6.30 часа тази сутрин по пътя Бяла-Русе. На няколко километра преди областния град шофьорът на превозното средство е изгубил управление и колата е излязла от пътя. В автобуса са пътували още двама души. Няма пострадали.

25 села останаха без ток заради обилните снеговалежи в Хасковско

В Русе 24 машини почистват улиците и булевардите. Градският транспорт се движи нормално. Пътищата в общината са проходими при зимни условия, каза директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

Заради мокрия сняг в селата Басарбово и Сандрово са прекъснати проводници на кабелните оператори, като се работи за отстраняване на проблемите.

От хидрометеорологичната станция в Русе съобщиха, че дебелината на снежната покривка е 18 сантиметра, а температурата на въздуха е около нула градуса.

Novini.bg
1126 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини