Десет станаха столетниците днес, които живеят в община Плевен

  • 26 януари 2021 15:42

  • 786
  • 0
Десет станаха столетниците днес, които живеят в община Плевен
© Pixabay

Богданка Иванова от Плевен днес навърши 100 години, заобиколена от роднини и приятели, а неин гост бе кметът на общината Георг Спартански, съобщиха от общинската администрация.

Столетницата е родена и живее в Плевен, но е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от много випуски, повечето от тях успешно са продължили образованието си и са станали висшисти.

Юбилярката е майка на двама сина, има четирима внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее скромно, държи думата й да се чува, са казали близките й. На въпрос от плевенския кмет каква е тайната на дълголетието й, тя е отговорила: "По-малко претенции". Хубаво е да се живее много години, стига да има уважение, сговор и да няма гюрултии, е заявила още рожденицата.

Двойка столетници пребори COVID-19

За своя юбилей Богданка Иванова е получила торта, а свещичките е духнал най-малкият й правнук. Кметът Спартански й е подарил букет и сума от 500 лева по решение на Общинския съвет.

Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, шестима от тях са родени през 1920 г., уточниха от общинската администрация. Най-възрастният предстои да навърши 104 години в началото на февруари.

Последвайте канала на

Novini.bg
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини