За докторите по времето на модерната чума

26 януари 2021 09:29

За докторите по времето на модерната чума
© булфото/архив/
1168 0

Най-грубо и съвсем не прецизно докторите могат да се разделят на три групи.


    Първият тип доктори  миришат на пари. Тях ги знаете. Ще ги видите в новините, преди новините, след новините в ексклузивни прекъсвания. Въобще, те са като торбалан, който може да изскочи от всеки тъмен ъгъл. Плашат и малките деца и родителите им. Те са облечени във власт, възможности и имат правото да издават заповеди, закони, разпоредби и т.н.
    Хората предимно не им вярват. Каквото и да кажат миризмата им на пари е толкова силна, че се промъква през екрана на телевизора.
    И не! Ако ги показват но десет пъти на ден, това не ги прави по-убедителни а по-неприятни.

Кой мръсник ни отне здравето?

Вторият тип доктори са уплашени. По принцип те вярват на СЗО и на песнопойките, идващи от чужбинско. Пощурели са от работа и са се нагледали на гадории. Губят критичност между реалност и пропаганда. Готови са да споделят напълно противоречащи си и не медицински факти и формулировки. Дълбоко в себе си хуманни, но объркани и уплашени. Жертва на почти едногодишното промиване на мозъци по всички медии.

    Третият тип са критичните неформални – келеши. Навремето такива хора ги наричаха  съпротива. Те изпитват съмнение във филантропията на бигфарма и едрия капитал. Съмняват се, че който и да е бизнес прави нещо за без пари и от остър пристъп на алтруизъм. Търсят отговори извън официално сведените от началниците им миришещи на пари. Пари в световен мащаб.
   

Имат наглостта да споделят мислите си и да задават въпроси.

Социалните медии ги гонят като християни през първи век от н.е. Търсят логика в действията на властите и в лечението на болестите. Мъчат се да дават смисъл на тоталната ментална чорба наречена ковид.
    За съжаление живеем във време, в което логиката дразни и нарушава стандартите на общността, ако ме разбирате. Като резултат- тези доктори са и осмивани, мачкани и презирани. Ще добавя също – цензурирани, обявявани за ненормални, убийци и изроди, подиграващи се с най-жестоката пандемия, чумата на века. Никога не се допускат до научен диспут по медиите. Никога и за нищо на света.
    Може и да звучи парадоксално, но болшинството хора вярват точно на тях. Чакат мнението им и се мъчат да се съобразяват със съветите им. Тази обратна връзка също е жестоко цензурирана, преиначавана и неглижирана. Що така?
 

Емил Йотовски
Емил Йотовски
1168 0