От понеделник започва ваксинация в домовете за стари хора в селата Бохот и Горна Митрополия

  • 23 януари 2021 12:51

  • 498
  • 1
От понеделник започва ваксинация в домовете за стари хора в селата Бохот и Горна Митрополия
© Булфото, архив

От понеделник започва ваксинация в двата старчески дома в област Плевен - в Бохот и в Горна Митрополия. Това съобщи на БТА д-р Илиян Минчев, изпълняващ длъжността директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

В домовете има около 90 души, заедно с обслужващия персонал, - две трети от тях желаят да си поставят ваксина. Създава се организация ваксината да бъде поставена от екипа на мобилен имунизационен кабинет, поясни д-р Минчев. Той допълни, че освен мобилен, в региона действат 18 постоянни имунизационни кабинета срещу COVID-19.

Около 500 учители и помощен персонал са се записали да бъдат тествани с антигенни тестове от понеделник. От общо около 5000 учители и помощен персонал в Плевенска област, близо 1000 вече са заявили желание да си поставят ваксина, уточни д-р Минчев.

За кампанията за имунизация РЗИ-Плевен получи фризер, който има капацитет за съхранение на 117 000 ваксини при минус 70 градуса.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
498 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2021.01.23 | 14:07

1
Ваксинацията по принуда на старите хора, особено тези с деменция се наказва със затвор!Всички хубаво да си правят сметката, за да не гледат през решетките!Сговарянето за ваксинация е част от това престъпление!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини