Христо Терзийски посети районното и граничното полицейски управления в Свищов

21 януари 2021 18:02

Христо Терзийски посети районното и граничното полицейски управления в Свищов
© МВР
310 1

Министърът на вътрешните работи проведе работна среща със служителите на районното полицейско управление в Свищов. Заедно с него беше директорът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Изпълнението на текущите задачи по различните линии на дейност, спецификата на криминогенната обстановка в района, битовите условия, автопаркът, материално-техническото обезпечаване и натовареността на състава бяха сред коментираните теми. В сградата на районното управление върви авариен ремонт на покрива, за който са осигурени средства от бюджета на министерството.

Бяха обсъдени координацията и съвместната работа със служителите на Гранично полицейско управление – Свищов.

Министър Терзийски посочи, че трябва да продължи активната работа по линия на „Пътна полиция“. Резултатите през изминалата година, с чувствително намаления брой на загинали и пострадали при пътнотранспортни произшествия, са окуражаващи и трябва да затвърдим тази положителна тенденция – отбеляза той.

Христо Терзийски посети районните полицейски управления в област Плевен

Допълнителните отговорности, свързани с пандемията от COVID-19, както и данните за заболеваемостта на състава, също присъстваха в разговорите. Министърът и тук увери колегите си, че Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти и техника, за да окаже професионална помощ при необходимост на тях и семействата им.

Министърът посети и Граничното полицейско управление – част от структурата на РДГП – Русе. Със служителите и началника на управлението главен инспектор Петко Ангелов обсъдиха спецификата на обслужваната територия и на изпълняваните задачи.

Най-важното за МВР са хората, бъдете здрави и работете мотивирано, в екип – пожела министър Терзийски на служителите в Свищов.

Novini.bg
310 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Дедо Пене

2021.01.21 | 18:19

132235
КАКЪВ Е ТОЯ ШОПАР С ЧЕРНАТА МАСКА ??? ЧОВЕК СЪМ НА 72г. И МОГА ДА ТИЧАМ ПО-БЪРЗО ОТ ПОЛОВИНАТА УГОЕНИ ПОЛИЦАИ НА РЕПУБЛИКАТА!!! АКЪЛ НЯМА, ФИЗИЧЕСКИ ИНВАЛИД, НАГЪЛ ХАРАКТЕР-ЩО Е ТО. ....Poule???

Добави коментар