Пловдивското село Пъдарско ще ползват питейна вода от нов водопровод

  • 21 януари 2021 12:12

  • 181
  • 0
Пловдивското село Пъдарско ще ползват питейна вода от нов водопровод
© Pixabay

Новият водопровод на село Пъдарско, община Брезово, е готов и с него дългосрочно се решава проблема с качеството на питейната вода. Заради наличието на естествен уран от две години жителите на селото ползваха водоноски. Това каза областният управител Дани Каназирева, след като новият водопровод влезе в действие.

Изградена е изцяло нова мрежа, която е с дължина 1,6 км и захранва селото от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Направени са всички необходими проби за качеството на водата и жителите на Пъдарско вече могат да ползват питейната вода от новия водопровод.

Замръзнала е водата в единствената водоноска в пловдивското село Брестовица

Изграждане на новия водопровод се случи за една година, след среща на експерти от Областна администрация с ВиК и община Брезово, като последните поеха ангажимент за това. Проектирането, материалите и финансирането са за сметка на държавното дружество, а община Брезово участва при изкопните работи и полагането на тръбите.

В началото на следващата седмица в Областната администрация предстои среща с ВиК холдинга и община "Родопи" за решаване на проблема с водоизточниците на с. Брестовица, където има наличие на манган.

Novini.bg
181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини